Home Noutăți Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice la Cahul – O celebrare a spiritului sportiv și al sănătății

Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice la Cahul – O celebrare a spiritului sportiv și al sănătății

0
0
607

     Sâmbătă, 27 mai 2023, stadionul Atlant din Cahul a devenit gazda unui eveniment spectaculos – Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice, organizată cu mândrie de către Serviciul de Tineret și Sport al Consiliului Raional Cahul, în parteneriat cu Comitetul Olimpic Regional Sud și Primăria Municipiului Cahul.

     Evenimentul a adunat o mulțime entuziastă, iar participanții s-au bucurat de o zi plină de activități sportive și demonstrații impresionante.

   La eveniment, au luat parte numeroase personalități remarcabile din lumea sportului și a administrației locale. Cuvântul de salut a fost rostit de către dl Nicolae DUNAS, Președintele Raionului Cahul, care a evidențiat importanța sportului și a mișcării olimpice în promovarea unui stil de viață sănătos și a valorilor olimpice.

     Alături de dl DUNAS, au ținut discursuri de salut și viceprimarul Municipiului Cahul, dna Tatiana ROMANIUC, dl Ion GROZA, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, dl Sergiu GURIN, Secretar de Stat al Ministerului Educației și Cercetării, dl Nicolae JURAVSCHI, președintele Comitetului Olimpic, și dl Tudor Gorea, vicepreședintele Comitetului Olimpic.

     De asemenea, cuvinte de salut au fost adresate de către dl Nicolai CIOBANU, reprezentant al Centrului Național de Pregătire Olimpică, și Dănuț Stelian OPREA, directorul tehnic al Federației Moldovenești de Fotbal. La eveniment a participat și domnul Sergiu CORNEA, Rectorul Universității de Stat Cahul „B. P Hasdeu”.

     Programul evenimentului a inclus evaluări demonstrative în sporturi precum Taekwon-do, Fotbal și Dans. Sportivii au demonstrat abilități impresionante, punând în valoare talentul și efortul depus în antrenamente, iar publicul a fost încântat de performanțele lor și a aplaudat entuziast fiecare moment al demonstrațiilor.

     Pe parcursul evenimentului, președintele raionului și primăria au felicitat sportivii și veterani ai sportului în mod deosebit, recunoscând contribuția lor la dezvoltarea sportului în regiune. Comitetul Olimpic a adus și el omagii, acordând diplome de apreciere pentru performanțele remarcabile și implicarea în promovarea valorilor olimpice.

Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice a fost un succes deplin.

 

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.