Home Noutăți Ziua Recunoștinței și Târgul de Turism la Cahul – celebrarea tradițiilor, roadelor și produselor locale

Ziua Recunoștinței și Târgul de Turism la Cahul – celebrarea tradițiilor, roadelor și produselor locale

0
1
391

     Forfotă mare la Cahul în dimineața zilei de 23 septembrie 2023. Cu mic și mare, gospodarii din raion, cu gând și voie bună și-au îndreptat calea spre Piața Horelor din municipiul Cahul, unde s-a desfășurat mult așteptata sărbătoare organizat de Consiliul Raional Cahul în parteneriat cu Clusterul turistic VIA Cahul, care are o tradiție de peste 20 de ani și în fiecare toamnă este dedicată recunoștinței și mulțumirii oamenilor locului pentru roadele bogate, cât și pentru contribuțiile valoroase ale producătorilor autohtoni. 

    Evenimentul a adus împreună comunitatea locală, cât și oaspeți din România, artiști talentați și producători agricoli din raionul Cahul, membri ai Clusterului VIA Cahul-beneficiari de granturi UE, oferind participanților o gamă bogată și variată de produse autohtone și program artistic. 

    Sărbătoarea a fost deschisă de președintele raionului Cahul, dl Nicolae DUNAS, care a fost însoțit de vicepreședinții raionului, dl Ion GROZA, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Excelența Sa, dna Anca CORFU, Consul General al României la Cahul, Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud,  dna Silvia STRELCIUC, facilitatoare Cluster VIA Cahul, reprezentanții primăriei Municipiului Cahul și reprezentanți ai consiliilor județene din Galați și Vaslui din România.

    În acest context, participanții au avut ocazia să admire frumusețea și diversitatea portului tradițional, o expresie autentică a identității culturale a raionului Cahul prezentate de către colectivele artistice din raion, care au încântat publicul cu prezentările lor captivante, oferind momente de divertisment și emoție. 

    Producătorii autohtoni au pus la dispoziția publicului o gamă diversificată de produse proaspete, de la fructe, legume și alte bunătăți până la tehnică agricolă, prezentând bogăția agricolă și hărnicia oamenilor din regiune.

    Colectivele primăriilor din raion, laolaltă cu al lor conducători și-au prezentat comunitatea în cel mai inedit mod, astfel vizitatorii au avut ocazia să descopere meșteșugurile tradiționale și produsele handmade, care au reflectat măiestria și creativitatea comunităților locale.

    Un moment special al evenimentului a fost dedicat promovării turismului local, unde vizitatorii au avut șansa să descopere frumusețile și atracțiile unice ale regiunii Cahul. Standurile cu produse tradiționale și prezentările obiectivelor turistice au oferit o perspectivă autentică asupra bogăției culturale și naturale a acestei zone. Experții în domeniul turismului au fost prezenți pentru a împărtăși sfaturi și trucuri esențiale pentru o călătorie reușită în zona de sud a țării. 

    Surpriza evenimentului a fost momentul extraordinar oferit de talentata și îndrăgită artistă Maria Sarabaș, care a încântat publicul cu vocea ei minunată și prezența scenică.

    Consiliul Raional Cahul exprimă sincere mulțumiri tuturor participanților: primăriilor, colectivelor artistice, meșterilor populari, agenților economici, membrilor Clusterului VIA Cahul-beneficiari de granturi UE pentru contribuția și efortul depus la buna organizare și desfășurare a Zilei Recunoștinței.

 

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.