Home Noutăți Ziua profesională a lucrătorului din agricultură și industria prelucrătoare sărbătorită la Cahul

Ziua profesională a lucrătorului din agricultură și industria prelucrătoare sărbătorită la Cahul

0
0
1,620

Marcată anual în toată țara în ultima duminică a lunii noiembrie, ziua profesională a lucrătorului din agricultură și industria prelucrătoare a fost serbată și la Cahul.

La 22 noiembrie curent, în incinta Palatului de Cultură ,,Nicolae Botgros” din municipiul Cahul, Direcția agricultură și dezvoltare economică a Consiliului raional Cahul a organizat o activitate raională unde a fost sărbătorită cu mare entuziasm ziua agricultorului.

Pentru a pune preț pe tot ce face agricultorul, în această zi s-au adunat conducătorii și lucrătorii gospodăriilor agricole, fermieri, veterani ai muncii din sectorul agrar al raionului Cahul. Ca oaspeți de onoare la eveniment au fost prezenți Dl Cibotari Valeriu, Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Dl Parmacli Dumitru, veteran erou al muncii, Dl Petru Popov, Președintele Asociației Producătorilor Agricoli din raionul Cahul. Oaspeții au fost întîmpinați de antreprenorii locali, care și-au expus produsele în cadrul unei expoziții.

Festivitatea a început cu un mesaj de felicitare a Dlui Vlad Cășuneanu, vicepreședintele raionului, care pe lângă rezultatele obținute în anul agricol 2019 prezentate, a adresat lucrătorilor din agricultură, un mesaj însoțit de alese și sincere expresii, de profundă mulțumire și recunoștință pentru munca plină de responsabilitate, abnegație și dăruire de sine, pentru a avea asigurată pe masă pîinea, atît de prețioasă și necesară fiecăruia dintre noi, cât și a trecut în revistă provocările esențiale ale anului agricol evidențiind „Anul care se scurge a fost pentru agricultori destul de dificil, plin de frământări din cauza calamităților naturale, înghețurilor timpurii care au adus prejudicii agriculturii, la care s-au mai adăugat prețurile mici la producție care nu au corespuns așteptărilor producătorilor cât și lipsa pieței de desfacere, lipsa întreprinderilor de procesare, astfel o mare parte din fructe au rămas în câmp neprocesate. Sperăm că vom avea parte de un timp bun, prielnic pentru ca anul viitor să avem recolte mult mai mari”.

Cu mesaj de apreciere și profundă recunoștință față de truditorii pământului a venit și DL Vasile Raru, șeful Direcției agricultură și dezvoltare economică. De asemenea, oaspeții evenimentului au avut mesaje de apreciere, încurajare spre unitate pentru noi performanțe în agricultură, menționând totodată durerile și problemele cu care se confruntă sudul țării.

Agricultorii și lucrătorii din industria prelucrătoare, care s-au remarcat prin rezultate deosebite în activitate, care și-au adus aportul la dezvoltarea sectorului agroindustrial, au fost menționați cu cupe, diplome de onoare și de apreciere.

În final activitatea consacrată Zilei profesionale a lucrătorilor din agricultură și industria prelucrătoarea fost încheiată cu un concert deosebit, susținut de Ansamblul de fluieriști din satul Andrușul de Jos, Ansamblul „Vălenășițele” din satul Văleni, Ansamblul de muzică și dans „Izvorașul”, Cahul și interpreți de renume din raion.

 

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.