Home Noutăți Ziua Pedagogului la Cahul – o zi plină de emoții, dedicată acelor eroi discreți ce luminează calea către viitor

Ziua Pedagogului la Cahul – o zi plină de emoții, dedicată acelor eroi discreți ce luminează calea către viitor

0
0
329

     În data de 4 octombrie 2023, o zi de toamnă însorită, când, la Cahul, frunzele încă îmbracă culori vii, Palatul de Cultură ”Nicolae Botgros” din municipiul Cahul a găzduit festivitatea dedicată Zilei lucrătorului din învățământ organizată de Consiliul Raional Cahul în parteneriat cu Direcția Generală Învățământ Cahul.

     Într-o atmosferă cu multă căldură și bucurie, cu zâmbete sincere și priviri pline de recunoștință, evenimentul a fost onorat de prezența mai multor oficialități, precum conducerea raionului Cahul, Consulul General al României la Cahul, dna Anca CORFU, șeful Oficiului Teritorial Cahul al Cancelariei de Stat, dl Igor ȘEVCENCO, primarul Municipiului Cahul, dl Nicolae DANDIȘ, și oaspeți de onoare din Galați și Brăila, România, care au adus un mesaj de felicitare către toate cadrele didactice pentru sacrificiul, dăruirea de sine, pasiunea și dedicarea lor în educarea și formarea generațiilor viitoare.

     În mijlocul festivității, discursurile pline de emoție ale invitaților de onoare au atins inimile tuturor celor prezenți. Fiecare cuvânt a fost ca o rază de lumină, pătrunzând în adâncul sufletului fiecărui profesor, subliniind că ei nu sunt doar pedagogi, ci și călăuze către cunoaștere și înțelegere. Mesajele de mulțumire și pline de recunoștință au fost ca o alinare pentru sufletele obosite ale dascălilor, recunoscând călătoria dificilă, dar nobilă, de a îndruma tinerele minți și a le oferi aripi să zboare în lume. 

     Cadrele didactice din municipiu și raion prezente la festivitate au fost menționate cu Diplome și premii de încurajare în semn de recunoștință și înaltă prețuire a activității educaționale.

     În cadrul festivității, cadrele didactice au fost încântate de numerele artistice prezentate cu măiestrie de colective artistice, ansambluri folclorice, centre de creație, educatori și alți artiști locali. 

     Această zi a fost un tribut adus celor care nu doar educă, ci și inspiră, nu doar transmit cunoștințe, ci și modelează destine. Fiecare privire schimbată între profesori a fost o îmbrățișare a sufletelor, o recunoaștere tacită a eforturilor depuse și a dragostei față de meseria lor. Festivitatea de suflet a fost o pledoarie pentru educație și o declarație de iubire față de profesorii care, cu dăruire și pasiune, îndrumă generații spre lumină, față de adevărații arhitecți ai viitorului nostru.

Să ne fiți sănătoși și fericiți, dragii și scumpii noștri Profesori!

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.