Home Noutăți Ziua Națională a Culturii, marcată în ziua naşterii marelui poet Mihai Eminescu

Ziua Națională a Culturii, marcată în ziua naşterii marelui poet Mihai Eminescu

0
0
2,185

La 15 ianuarie 2018, în toată țara s-a serbat Ziua Națională a Culturii, dedicată zilei de naștere a marelui poet Mihai Eminescu, personalitate care definește valorile esențiale ale culturii naționale, fiind catalogat de criticii literari drept cea mai importantă voce poetică din literatura română.

În acest context, la Cahul s-au desfășurat mai multe acțiuni culturale, dedicate Zilei Naționale a Culturii și comemorării poetului Mihai Eminescu, la care au participat dna deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Elena Bacalu, dl Vladimir Calmîc, vicepreședintele raionului Cahul, reprezentanți ai organelor de conducere ale raionului și municipiului, profesori și elevi, educatori și copii, lucrători ai culturii, admiratori ai creației scriitorului.

Sărbătoarea a demarat cu omagiul adus marelui poet al literaturii române. Evenimentul a inclus recitaluri de poezie și interpretări de romanțe din creațiile eminesciene prezentate de către elevi. Participanții le eveniment au fost surprinși de recitalul în cor al picilor grădiniței ”Prichindel” din municipiul Cahul, care în unison au recitat splendida ”Somnoroase păsărele” din creația lui M. Eminescu. De asemenea, autoritățile au felicitat și pe toți cei care trudesc pe ogorul culturii, evidențiind importanța păstrării acesteia ca temelie a educației, comunicării și vieții sociale.

Ceremonia s-a încheiat cu depunere de flori la bustul poetului Grigore Vieru din Parcul Central.

În cadrul aceluiași eveniment, în incinta teatrului Republican Muzical-Dramnatic ”B.P.Hasdeu”, bibliotecii pentru copii ”Grigore Viecu”, Bibliotecii Raionale ”Andrei Ciurunga”, Școlii de Arte Plastice au avut loc recitaluri de poezie, expoziții de carte, expoziții de pictură, aducând astfel un pios omagiu marelui poet.

 

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.