Home Noutăți Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, sărbătorită la Cahul

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, sărbătorită la Cahul

0
0
756

Astăzi, la Palatul de Cultură ”Nicolae Botgros” din mun. Cahul a fost marcată Ziua mondială a donatorului de sânge. Cu această ocazie a fost desfășurată Campania Donează o picătură de sânge, dăruiește viață, organizată de Centrul Național de Transfuzie a Sîngelui în comun cu Uniunea Națională a Studenților și Tineretului din RM.

La eveniment a fost prezentă doamna Elena Daud, vicepreședintele raionului Cahul, domnul Nicolae Dandiș, primarul mun. Cahul, doamna Tatiana Romaniuc, viceprimarul mun. Cahul etc. Persoanele care s-au făcut remarcate din donarea de dânge în repetate rânduri au fost decernate cu diplome de mulțumire din partea Consiliului Raional Cahul și a primăriei municipiului Cahul.

Prin donarea voluntară a sângelui este salvată și îmbunătățită calitatea vieții a multor pacienți din raionul Cahul. Persoanele care donează sânge dau dovadă de solidaritate și empatie față de persoanele care necesită tratament hemotransfuzional. Încurajăm participarea a cât mai multe persoane la donarea voluntară de sânge.

Donarea de sange nu reprezinta niciun risc. Medicul decide dacă puteți dona sau nu, astfel încât, sănătatea dumneavoastră – a celor care donați – cât și a pacienților care primesc acel sânge, să nu fie afectată. Dumneavoastră puteți decide să salvați vieți omenești devenind donatori de sânge!

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.