Home Noutăți Ziua Lucrătorului Medical și a Farmacistului în raionul Cahul

Ziua Lucrătorului Medical și a Farmacistului în raionul Cahul

0
0
3,288

Astăzi, 15 iunie 2018, în incinta Palatului de Cultură „Nicolae Botgros” din municipiul Cahul s-a desfășurat festivitatea dedicată Zilei Lucrătorului Medical și a Farmacistului, care, în Republica Moldova, se sărbătorește tradițional în a treia duminică a lunii iunie.

La sărbătoare au fost invitați lucrătorii medicali din raion. În calitate de oaspeți de onoare au fost dl Ion Groza, Președintele raionului Cahul, dna Elena Bacalu, Deputat în Parlamentul RM, Excelența Sa, Anca Corfu, Consul General al României la Cahul, dl Nicolae Dandiș, primarul municipiului Cahul, dl Oleg Creciun, director al Spitalului raional, dl Vladimir Lîsenco, medic-șef Centrul de Sănătate Publică raionul Cahul, dl Alexandru Hagioglo, șef Centrul de Sănătate Cahul, dl Sergiu Bădănău, directorul Colegiului de Medicină și managerii instituțiilor medicale din raion.

Startul sărbătorii a fost dat la orele 10.00 de către Președintele raionului, dl Ion Groza, care a venit cu un mesaj de felicitare pentru toți lucrătorii medicali din raion și a înmânat diplome de gratitudine a Consiliului Raional celor mai buni șefi ai centrelor de sănătate, șefi de laborator, medici, asistente medicale și altor lucrători medicali din raionul Cahul.

În discursul său, președintele raionului Cahul, dl Ion Groza, a menționat: „Această profesie este una dintre cele mai nobile și responsabile din lume. Pe această cale vă aduc mulțumiri pentru efortul depus în ocrotirea sănătății, cît și devotamentul cu care alinați suferințele pacienților”. De asemenea, oaspeții de onoare au înmânat diplome și exprimat mulțumiri și gratitudine pentru dedicarea personalului medical în serviciul oferit cetățenilor.

Ansamblul de muzică și dansuri populare „Izvoraș”,  ansamblul de dansuri „Iuventa” și studenți ai Colegiului de medicină au prezentat un concert pentru toți participanții la manifestație.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.