Home Noutăți Ziua Limbii Române marcată la Cahul

Ziua Limbii Române marcată la Cahul

0
2
191

     Cu prilejul sărbătorii naționale „Ziua Limbii Române”, un șir de evenimente au fost defășurate în municipiul Cahul, adunând în același cadru oficialități locale, funcționari publici, consilieri, reprezentanți ai insituțiilor desconcentrate, ai instituțiilor de învățământ precum și cetățeni ai raionului Cahul pentru a celebra importanța limbii române ca element fundamental al patrimoniului cultural al poporului moldovean.

     Evenimentul a fost onorat de prezența dlui Nicolae DUNAS, președintele raionului Cahul, și a dlui Ion GROZA, deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Aceștia au adresat cuvinte de felicitare și apreciere celor prezenți, subliniind rolul fundamental pe care limba română îl joacă în păstrarea și promovarea valorilor culturale ale națiunii.

     Festivitatea s-a încheiat cu un moment solemn de depunere de flori la bustul lui Mihai Eminescu – simbolul incontestabil al limbii române și al culturii naționale. Această acțiune a reprezentat un tribut adus memoriei poetului, precum și un angajament vizibil în promovarea valorilor culturale și lingvistice ale țării.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.