Home Noutăți Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

0
0
526

La 3 decembrie, este marcată Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi. Această zi a fost proclamată de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, în 1992, prin rezoluția 47/3, pentru a sensibiliza opinia publică privind problematica persoanelor cu dizabilități și pentru a promova drepturile persoanelor cu handicap.

În acest context, în incinta Centrului de Asistență Socială de Zi pentru Copii din Cahul, a fost organizată Ziua ușilor deschise.

La acest eveniment, cu un program cultural pentru copii, au participat  un grup de studenți din cadrul Colegiului Industrial Pedagogic „Iulia Hașdeu” din Cahul și oameni de bună credință din Cahul, care au venit la eveniment cu dulciuri și fructe pentru copii, menționând că de fiecare dată, participînd la astfel de activități, se bucură alături de copii și sunt bucurăși că au ocazia de a le dărui un zâmbet, o vorbă bună și de ai încuraja.

Cu prilejul Zilei Internaționale a persoanelor cu dizabilități, Consiliul Raional Cahul a acordat 910 pachete cu produse alimentare, în suma totală de 150,2 mii lei, care vor fi distribuite de către asistenții sociali comunitari, persoanelor/familiilor  defavorizate din localitățile raionului Cahul.

 

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.