Home Noutăți Ziua Internațională a Familiei, sărbătorită la Cahul

Ziua Internațională a Familiei, sărbătorită la Cahul

0
0
1,436

La 15 mai, de Ziua Internațională a Familiei, în lumea întreagă este sărbătorită și slăvită Familia. Această sărbătoare a fost instituită, începînd cu anul 1995, cu scopul de a sensibiliza opinia publică şi de a sublinia importanţa familiei, în condiţiile în care oamenii au început să se îndepărteze de instituţia numită „familie”.

În acest context, Direcția Generală Asistență Socială și Protecția Familiei  Cahul a organizat în incinta Teatrului muzical-dramatic „B.P.Hasedu” activitatea cu genericul „Familia – izvor de iubire și respect”, la care au participat asistenți parentali profesioniști, părinți-educatori în Casele de tip Familie și copiii lor, directorul Colegiului „Iulia Hasdeu”, Gheorghe Tataru și profesori ai insituției. Invitați ai evenimentului au fost și dna Elena Bacalu, Deputat în Parlamentul Republicii Moldova și Vladimir Calmîc, vicepreședintele raionului Cahul.

Astfel oficialii au exprimat mesaje de apreciere, încurajare și multumire părinților pentru truda și efortul depuse în asigurarea bunăstării și dezvoltării familiilor lor. De asemenea, au fost înmânate diplome familiilor prezente la serbare.

La finalul festivității echipa de actori ai Teatrului muzical-dramatic „B.P.Hasdeu” Cahul a prezentat piesa „Amintiri din copilărie”, reușind astfel să trezească  amintirile părinților și să creeze buna dispoziție copiilor care savurat spectacolul.

 

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.