Home Noutăți Ziua Internațională a Copilului în r. Cahul

Ziua Internațională a Copilului în r. Cahul

0
0
2,808

Ziua Internațională a Copilului a fost serbată la 1 iunie 2017 și în r. Cahul. Cu un cuvînt de felicitare la debutul activităților organizate pe parcursul zilei au venit dl Ion GROZA, președintele raionului Cahul, dna Elena BACALU, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, dl Nicolae DANDIȘ, primarul mun. Cahul, și dl Mihail MUNGIU, protoiereu, secretarul Episopiei.

Copiii au avut parte de un șir de evenimente cultural-artistice, care s-au desfășurat în Piața Horelor și în Parcul Central „Grigore Vieru” și au fost prezentate de colectivele artistice de copii din cadrul Centrului Raional de Creație al Copiilor „Universul”.

O altă activitate pentru copii, și anume FESTIVALUL – CONCURS RAIONAL AL TINERELOR TALENTE „PE ARIPILE COPILĂRIEI”, a fost organizată de Consiliul Raional Cahul în parteneriat cu Primăria c. Manta, Episcopia Basarabiei de Sud și Mitropolia Basarabiei.

Scopul Festivalului este descoperirea și afirmarea tinerelor talente vocale, formarea și consolidarea unor valori specifice cîntecului și dansului popular din raionul Cahul, precum și educarea copiilor în spiritul promovării valorilor autentice din muzica populară.

 

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.