Home Noutăți Anunțuri Ziua Independenței sărbătorită la Cahul

Ziua Independenței sărbătorită la Cahul

0
18
2,840

La 27 august Republica Moldova și-a sărbătorit anul acesta 27 de ani de Independență. Cu acest prilej, sub egida președintelui raionului Cahul, domnul Ion Groza, Secțiile Cultură, Tineret și Sport din cadrul Consiliului raional Cahul au organizat o manifestare de marcare a acestui eveniment important pentru țara noastră.

La eveniment au participat: președintele raionului Cahul, dl Ion Groza, primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș, dna Elena Bacalu, deputat în  Parlamentul Republicii Moldova, preotul Mihail Mungiu, reprezentanți ai Consulatului României la Cahul, funcționarii Consiliului raional Cahul, reprezentanții serviciilor publice desconcentrate și ai instituțiilor de ordine și drept, ai instituțiilor de învățământ, veterani, primari ai localităților din raion, cetățeni.

Sărbătoarea a demarat cu un omagiu adus ostașilor căzuți pentru apărarea independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova prin depuneri de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Apoi, în Piața Independenței, s-au desfășurat parada militară, parada portului popular cu participarea diverselor colective artistice din municipiul Cahul și din raion, spectacolul senzațional de teatru istoric, cuvinte de felicitare.

Domnul Ion Groza a adresat celor prezenți felicitări și urări de bine, menționând  „Mândria unei țări sunt oamenii, sunteți Dumneavoastră! Vă încurajez astăzi să avem cu toții un gând de mândrie, de respect pentru țara noastră, să păstrăm tradițiile și valorile pentru care au luptat strămoșii noștri. Să ne iubim țara, să ne iubim limba, să putem edifica pentru copiii și nepoții noștri un stat democratic în care să domeanscă pacea, unitatea, armonia”.

Pe parcurusul zilei și până seara târziu, a avut loc un vast program cultural-artistic, susținut de ansambluri folclorice, colective de dansuri, fanfare, au fost prezentate expoziții. Sărbătoarea s-a încheiat cu un concert prezentat de formațiile Akord, DoReDos și Randi, culminând cu un spectaculos foc de artificii.

De asemenea în toate locallitățile din raionul Cahul s-a sărbătorit Ziua Independenței Republicii Moldova, unde au fost prezentate parade portului popular și concerte.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Anunțuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.