Home Noutăți Ziua Independenței  Republicii Moldova sărbătorită la Cahul

Ziua Independenței  Republicii Moldova sărbătorită la Cahul

0
0
642

Astăzi, cetățenii raionului Cahul au sărbătorit 31 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova.

La eveniment au participat: conducerea raionului în frunte cu dl Nicolae Dunas, președintele raionului Cahul și dl Nicolae Dandiș, primarul municipiului Cahul, dl Ion Groza, deputat  în Parlamentul RM, dl Igor Șevcenco, șeful Oficiului teritorial Cahul al Cancelariei de Stat, dna Anca Corfu, Consul general al României la Cahul, Preasfințitul Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, consilieri raionali, reprezentanții instituțiilor desconcentrate etc.

Deasemenea, invitatul de onoare la eveniment a fost cahuleanul Nicolae Todos, unul din semnatarii declarației de Independență a Republicii Moldova.

Inaugurarea sărbătorii a avut loc pe Piața Independenței din municipiului Cahul. Startul festivităților a fost dat de Parada Portului Popular cu participarea colectivelor artistice din raion și municipiu, care au defilat în straie naționale de o varietate deosebită.

Sărbătoarea a demarat cu un omagiu adus ostașilor căzuți pentru apărarea independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova.

          Programul oficial a continuat cu parada militară și depuneri de flori la bustul voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt.

Pe parcursul zilei și până seara târziu, se vor desfășura diverse manifestații culturale însoțite de un vast program artistic, susținut de  colectivele folclorice din raion. La fel, vor fi expuse lucrările meșterilor populari și expoziții de arte vizuale. Sportivii din raionul Cahul au organizat diverse activități sportive pe  Stadionul raional „Atlant”.

Sărbătoarea s-a încheat cu un program artistic susținut de colectivele artistice ale Palatului de Cultură „Nicolae Botgros” din  mun.Cahul.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.