Home Noutăți Ziua Independenței Republicii Moldova a fost sărbătorită cu mult fast la Cahul

Ziua Independenței Republicii Moldova a fost sărbătorită cu mult fast la Cahul

0
1
3,851

Republica Moldova marchează 26 de ani de la proclamarea Independenţei, votată de către Parlament pe 27 august 1991. Cu acest prilej, în întreaga ţară au avut loc manifestaţii dedicate Zilei Independenţei. Cei 26 ani de independență a Republicii Moldova au fost marcați și la Cahul printr-o serie de evenimente cultural-artistice.

La eveniment a participat conducerea raionului în frunte cu dl Ion GROZA, președintele raionului Cahul, deputații în Parlamentul RM dna Elena BACALU, dna Aliona GOȚA și dl Anatolie GORILĂ, viceconsulul Consulatului General al României la Cahul dl Cosmin UNGUREANU, primarul municipiului Cahul dl Nicolae DANDIȘ, preotul Mihail MUNGIU, consilieri, reprezentanți ai instituțiilor desconcentrate și descentralizate  în teritoriu.

Sărbătoarea a început cu depuneri de flori la bustul voievodului Ștefan cel Mare.  Programul oficial a continuat în Piaţa Independenței cu o impresionantă paradă militară, la care au participat militari de la diferite unităţi şi structuri de forţă, apoi cu o paradă a portului popular întrunind circa 250 copii și adolescenți îmbrăcați în costume naționale.

În cadrul programului au fost aduse omagii țării noastre. Autoritățile raionului, cît și oaspeții la eveniment au felicitat cetățenii cu ocazia acestei sărbători. Cu un mesaj de felicitare a venit și dl Ion GROZA, președintele raionului, care și-a exprimat îndemnul către toți cei prezenți de a-și iubi Patria și în unitate de a contribui la prosperarea ei. După discursurile oficialilor s-a încins o horă imensă în Piața Independenței.

Sărbătoarea a continuat cu expoziții ale mijloacelor de transport din cadrul unităților de forță și ale meșterilor populari, cu un program artistic în Piața Horelor, care a culminat cu lansarea focurilor de artificii. Programul de sărbătoare s-a încheiat cu un recital susținut de interpreta Doinița Gherman.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.