Home Noutăți Aniversarea a 170 de ani din ziua nașterii a marelui poet Mihai Eminescu la Cahul

Aniversarea a 170 de ani din ziua nașterii a marelui poet Mihai Eminescu la Cahul

0
0
1,762

Astăzi, 15 ianuarie 2020, se împlinesc 170 de ani de la nașterea Luceafărului poeziei românești, Mihai Eminescu și tot astăzi țara noastră serbează Ziua Culturii Naționale, instituită prin Hotărârea Parlamentului nr. 74 la 12 aprilie 2012, sărbătoare ce are ca scop promovarea culturii naționale, a valorilor culturale autentice, precum și a personalităților artistice din domeniul culturii.

În acest context, la Cahul a avut loc manifestarea consacrată Zilei comemorării celei mai importante voci poetice din literatura română, Mihai Eminescu. Este un bun prilej de a omagia marele scriitor, fiind acel reprezentant al neamului nostru ce ne unește în cuget și simțire oricât timp ar trece de la încetarea existenței lui. Opera lui Eminescu este mereu actuală și ne ajută și astăzi să nu pierdem legătura cu adevăratele ei valori.

Programul manifestării a debutat cu depunerea de flori la bustul lui Mihai Eminescu din municipiul Cahul. Astfel, mai mulți admiratori ai operei eminesciene care și-au manifestat atașamentul constant față de valorile promovate de peot, s-au adunat lângă bustul celui mai mare poet al neamului nostru, pentru a-i aduce un omagiu.

La manifestație au fost prezenți președintele raionului, Marcel Cenușa, vicepreședinții raionului – Valentina Șevcenco, Ruslan Nedov și Vladimir Calmîc, primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș și reprezentanți ai primăriei municipiului Cahul, Consulul General al României la Cahul, Anca Corfu, directorul Teatrului Muzical-Dramatic „B.P.Hasdeu”, Gheorghe Mândru, reprezentantul Episcopiei Basarabiei de Sud, Vadim Beresteanu, angajați ai secțiilor și direcțiilor Consiliului raional, profesori, elevi, lucrători din domeniul culturii, dar și alți cetățeni care admiră opera lui Eminescu.

Opera lui este una inestimabilă, fiind o sursă inepuizailă de inspirație pentru noi toți – cititorii și adminitratorii săi. Universalitatea peomului „Luceafărul”a fost recunoscut și de UNESCO, fiind inclus în Guiness Book of Records.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.