Home Noutăți Vizita secretarului de Stat al Ministerului educației, culturii și cercetării al RM în raionul Cahul

Vizita secretarului de Stat al Ministerului educației, culturii și cercetării al RM în raionul Cahul

0
0
1,832

La data de 21.07.2020 în raionul Cahul a fost efectuată o vizită de lucru de către  Secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Dl Andrei Chistol și șeful Direcției învățământ general din cadrul Ministerului Dl Valentin Crudu.

În cadrul întrunirii cu conducerea raionului  Cahul s-a discutat despre nivelul de pregătire a instituțiilor de învățământ general din raion pentru începerea noului an școlar 2020-2021 și extinderea ofertei educaționale a instituțiilor de învățământ privind curricula pentru 10 discipline opționale. 

Dl Valentin Crudu, șeful Direcției învățământ general din cadrul Ministerului Educației și Culturii și Cercetării a comunicat  reprezentanților administrației  instituțiilor de învățământ despre modelele propuse de către Minister pentru începutul anului de studii 2020-2021 și reglementările speciale organizaționale privind reluarea activității instituțiilor de învățământ general.
În contextul vizitei, reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC) au  efectuat o vizită la noua clădire a Teatrului Republican Muzical-Dramatic „B. P. Hașdeu”, unde s-au discutat despre stadiul executării lucrărilor de construcție a edificiului și provocările cu care se confruntă instituția în perioada pandemiei virusului COVID-19.
Un alt eveniment important la care au participat reprezentanții ministerului în comun cu conducerea raionului Cahul în persoana președintelui raionului Dl Marcel Cenușa, a fost ceremonia de inaugurare a monumentului victimelor Holocaustului edificat pe locul fostului ghetou, care a existat în or. Cahul, în perioada celui de-al II-lea Război Mondial.
La fel,  au fost efectuate vizite la  Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din s. Colibași, instituție reabilitată în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” (PRIM) și Grădinița de copii nr.2 „Licurici”,
 Muzeul de Istorie și Etnografie,  Rezervația Științifică  “Prutul de Jos” și  lacul Beleu din s.Slobozia Mare. 

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.