Home Noutăți Vizită în s.Borceag al autorităților publice locale din raionul Cahul

Vizită în s.Borceag al autorităților publice locale din raionul Cahul

0
0
3,540

La data de 12 mai 2017, dl Ion GROZA, președintele raionului Cahul, funcționarii publici din cadrul Consiliului Raional Cahul, dl Nicolae Bălcănuță, șef al OT Cahul al Cancelariei de Stat și primarii unităților administrativ-teritoriale de nivelul întîi au efectuat o vizită de studiu în s.Borceag. Scopul vizitei a fost schimbul de experiență între primarii UAT din raion.

În cadrul vizitei au fost discutate subiecte ce țin de valorificarea surselor financiare alocate primăriilor, distribuirea fondului rutier, modificarea bugetelor locale, efectuarea cheltuielilor administrative, înregistrarea statelor de personal a primăriilor, activitatea grădinițelor de copii în sezonul estival, lipsa de cadre în primării precum și insuficiența resurselor financiare pentru achitarea sporului pentru intensitatea în muncă funcționarilor publici.

La fel, dl Ion Capița, primarul s.Borceag, gazdă a activității, a împărtășit din experiența sa de activitate. S-au efectuat vizite la școala din localitate, grădinița pentru copii, care a fost reparată în mare parte cu suportul financiar al Guvernului României. Deasemenea, s-au efectuat vizite la Centrul de Sănătate, Centrul pentru vîrstnici Max-Borceag și la Fabrica de vinuri din loalitate SRL ”Grape Valley”.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.