Home Noutăți Vizita Domnului Ion Guceac, vicepreședinte al Academiei de Științe a Moldovei în raionul Cahul

Vizita Domnului Ion Guceac, vicepreședinte al Academiei de Științe a Moldovei în raionul Cahul

0
0
3,006

La 16 mai 2017, dl Ion Guceac, vicepreședintele Academiei de Științe a RM, doctor habilitat în drept, a efectuat o vizită de lucru în raionul Cahul, în cadrul căreia s-a întîlnit cu dl Ion GROZA, președintele raionului Cahul, dl Vlad Cășuneanu, vicepreședintele raionului și dl Nicolae Bălcănuță, șeful Oficiului Teritorial Cahul al Cancelariei de Stat,șefii de subdiviziuni din cadrul Consiliului Raional Cahul precum și persoane cointeresate din domeniul academic.
Dl Ion Guceac, a menționat că Academia de Științe a Moldovei are statut autonom, funcționează în baza principiilor autoadministrării și este consultantul științific al autorităților publice din RM. La fel, Academia acordă o atenție deosebită extinderii și aprofundării relațiilor de colaborare cu universitățile din țară, inclusiv cu Universitatea de Stat ”B.P.Hașdeu” din Cahul.
În acest context a fost propusă inițierea unui acord de colaborare între Academia de Științe a Moldovei și Consiliul Raional Cahul. În acest context, urmează organizarea unei ședințe de lucru cu participarea reprezentanților APL de nivelul II, a Academiei de Științe și a reprezentanților grădinii botanice din mun. Chișinău în vederea creării unei grădini botanice în raionul Cahul.
La fel, s-a discutat despre aspectul ecologic privind combaterea eroziunii solului în comuna Lebedenco și nivelul de poluare al apelor în raion.
La finele vizitei vicepreședintele Academiei a făcut donație de carte pentru biblioteca raională ”A.Ciurunga” din Cahul, dreptul de autor îi aparține.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.