Home Noutăți Economic Vizita Dnei Iuliana Cantaragiu, Ministrul Mediului al Republicii Moldova în raionul Cahul

Vizita Dnei Iuliana Cantaragiu, Ministrul Mediului al Republicii Moldova în raionul Cahul

0
0
699

Pe data de 16 septembrie anul curent, a avut loc o întrunire de lucru a Dnei Iuliana Cantaragiu, Ministrul Mediului al Republicii Moldova, cu reprezentanții autorităților publice locale din raioanele Cahul, Cantemir, Taraclia și UTA Găgăuzia (Vulcănești și Ceadîr-Lunga) – beneficiarii Programului „Deșeuri solide în Republica Moldova”.

Doamna ministru a menționat că Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare a aprobat acordarea de asistență tehnică pentru actualizarea Studiului de fezabilitate și Analiza Neconformităților, în regiunea de management al deșeurilor nr.1 ( RMD nr.1 – raioanele Cahul, Cantemir, Taraclia și UTA Găgăuzia (Vulcanești și Ceadîr Lunga) din cadrul Programului „Deșeuri solide în Republica Moldova”.

Proiectul prevede crearea unui sistem integrat de management al deșeurilor, construirea unei platforme regionale, 2 stații de transfer (Cania, Taraclia), dotare tehnică.

Participanții la întrunire au exprimat aprecierea pentru acest fapt și au exprimat speranța ca studiul de fezabilitate să fie actualizat și finalizat în termeni cât mai restrânși, cu aprobarea acestuia de către localitățile implicate, pentru demararea cât mai curând a lucrărilor planificate.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.