Home Noutăți Economic Vizită de monitorizare a lucrărilor la șantierul de construcție a Parcului Industrial Cahul

Vizită de monitorizare a lucrărilor la șantierul de construcție a Parcului Industrial Cahul

0
0
1,290

Lucrările sunt în toi la Parcul Industrial Cahul, unde se realizează lucrări de construcție conform graficului de execuție și documentației de proiect.

Proiectul „Dezvoltarea durabilă a Parcului Industrial Cahul ca structură de sprijinire a afacerilor de importanță regională” este o inițiativă a Consiliului Raional Cahul, care își propune drept scop dezvoltarea infrastructurii de afaceri din regiune prin crearea unui mediu favorabil investițiilor și este implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Sud, cu finanțare din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR).

Vicepreședintele raionului Cahul, dl Ruslan NEDOV, managerul de proiect, dna Victoria Ciobanu și șeful interimar al  Direcției Construcții și Drumuri, dl Valeriu Vdovicenco, la data de 16 iulie, au efectuat o vizita de monitorizare a lucrărilor de construcție la Parc Industrial Cahul. În cadrul vizitei a fost evaluat progresul realizat în implementarea proiectului pentru fiecare compartiment separat.

În ceea ce ține de amenajare, de la momentul lansării lucrărilor au fost montați 2000 m de borduri prefabricate din beton pentru trotuare 500*220*80, precum și plăci de pavaj – 900 m2.

La compartimentul telefonizare, lucrările au fost integral efectuate în conformitate cu proiectul tehnic de execuție.

În ceea ce ține de capitolul rețele electrice, lucrările sunt executate în proporție de 90%, până la finele lunii curente urmează definitivarea rețelelor de iluminare exterioară, precum și a rețelelor de înaltă tensiune.

Valoarea totală a proiectului constituie 20 861 690 lei, dintre care 861.690 lei reprezintă contribuția Consiliului Raional Cahul.

În perioada anilor 2018 și 2019, pentru realizarea lucrărilor în cadrul proiectului dat, au fost alocați din FNDR, respectiv, câte 3,0 milioane lei, iar pentru anul 2020, pentru proiectul „Dezvoltarea durabilă a Parcului Industrial Cahul ca structură de sprijinire a afacerilor de importanță regională” au fost alocate  din bugetul de stat 13,6 milioane lei.

Se estimează că înființarea Parcului Industrial Cahul va avea un impact direct asupra dezvoltării economice şi a creşterii nivelului de industrializare a regiunii de sud a ţării. Noua infrastructură de afaceri va permite atragerea investiţiilor directe în regiune de aproape 103 milioane de lei şi crearea a cel puţin 440 de locuri noi de muncă spre sfârşitul celui de-al cincilea an de activitate a Parcului. 

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.