Home Noutăți Vizită de lucru în cadrul Asociației Euroregiunii Siret-Prut-Nistru

Vizită de lucru în cadrul Asociației Euroregiunii Siret-Prut-Nistru

0
0
1,810

În perioada 26-28 aprilie 2017, în mun. Ploiești, județul Prahova, România a avut loc Adunarea Generală a Membrilor Asociației Euroregiunii Siret-Prut-Nistru. Evenimentul s-a desfășurat în sala Europa a Consiliului Județean Prahova. Din partea raionului Cahul și la invitația Asociației Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, a participat Dl Vlad CĂȘUNEANU, vicepreședintele raionului. La fel, membrii delegației au luat parte la inaugurarea Expoziției ”Fabricat în Republica Moldova”, eveniment ce s-a desfășurat în cadrul Palatului Culturii din Ploiești.
La inaugurarea evenimentului au participat Bogdan-Andrei Toader, Președintele Consiliului Județean Prahova; Grațiela-Leocadia Gavrilescu, Viceprim-Ministru, Ministrul Mediului al României; Octavian Calmîc, Viceprim-Ministru, Ministrul Economiei al RM; Ioana Mădălina Lupea, Prefectul Județului Prahova; Adrian Florin Dobre, Primarul Municipiului Ploiești; Ghenadie Buza, Președintele Raionului Hîncești, vicepreședinte ”Proiecte” al Euroregiunii Siret-Prut-Nistru; Ion Leucă, Președintele Raionului Glodeni, vicepreședinte ”Strategie și dezvoltare regională” al Euroregiunii Siret-Prut-Nistru.  Expoziția a fost organizată de Camerele de Comerț și Industrie din România și Republica Moldova.
Din Republica Moldova au participat 36 agenți economici precum și consiliile raionale Nisporeni, Hîncești, Leova, etc.
La fel, a avut loc Forumul economic bilateral România-Republica Moldova, în cadrul căruia au fost discutate mai multe aspecte referitoare la colaborarea economică între aceste două state, extinderea pieței de desfacere și atragerea investițiilor străine. Deasemenea, a avut loc o ședință la Palatul Victoria, sala de ședință a Guvernului și Palatul Parlamentului României, unde membrii delegației din Republica Moldova împreună cu reprezentanții autorităților administrației publice din țara gazdă au discutat despre soluționarea mai multor probleme comune precum și extinderea și îmbunătățirea relațiilor între comunități în domeniul economic, cultural, științific și civic cu scopul de a asigura dezvoltarea sustenabilă și echilibrată a Euroregiunii.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.