Home Noutăți Vizita de lucru a Secretarului de stat în domeniul culturii din cadrul Ministerului Educației Culturii și Cercetării, Andrei CHISTOL, în raionul Cahul

Vizita de lucru a Secretarului de stat în domeniul culturii din cadrul Ministerului Educației Culturii și Cercetării, Andrei CHISTOL, în raionul Cahul

0
0
879

     La 09 noiembrie 2020, Secretarul de stat în domeniul culturii al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, dl Andrei CHISTOL, însoțit de către dl Valentin Crudu, șef Direcție Învățământ al MECC, au efectuat o  vizită în raionul Cahul.

     Reprezentanții ministerului s-au întâlnit cu conducerea raionului Cahul, și anume:  vicepreședinții raionului dl Ruslan NEDOV, dl Vladimir CALMÎC și dna Valentina ȘEVCENCO, precum și unii conducători ai subdiviziunilor din subordinea Consiliului Raional.
     În cadrul întâlnirii s-au discutat mai multe subiecte ce vizează situația sistemului educațional în ansamblu și în special a raionului Cahul, și anume: realizarea politicilor educaționale; salarizarea cadrelor didactice; alimentarea și transportarea copiilor;  școlarizarea și situația epidemiologică privind COVID-19.
     La fel, au fost discutate problemele cu care se confruntă managerii școlari la instituțiile de învățământ din raionul Cahul, deficitul bugetar înregistrat de instituții privind achitarea salariilor pentru luna noiembrie anul curent, etc.
     În mun. Cahul reprezentanții ministerului, au vizitat Teatrul ”B. P. Hajdeu Cahul”, care se află în faza finală de construcție și Liceul Teoretic ”Ion Creangă”, care necesită construcția unei săli sportive.
     De asemenea, au mai fost efectuate vizite la mai multe obiecte de menire educațional-culturală în localitățile: Moscovei,  Huluboaia, Badicul-Moldovenesc,  Larga Nouă și  Colibași. În aceste localități, cadrele didactice au abordat subiecte privind implementarea curriculei disciplinare, calitatea manualelor școlare, politicile educaționale elaborate de către MECC.
     Ultima vizită a fost efectuată la  Liceul Teoretic ”V. Alexandri” din s. Colibași, unde are loc reparația capitală a edificiului, cu suportul financiar al Consiliului Raional Cahul, autorităților publice locale Colibași și FISM-ului.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.