Home Noutăți Vizita de lucru a Secretarului de Stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, domnul Iurie SCRIPNIC, în raionul Cahul

Vizita de lucru a Secretarului de Stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, domnul Iurie SCRIPNIC, în raionul Cahul

0
0
532

La data de 26 mai 2022, Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, domnul Iurie SCRIPNIC, a efectuat o  vizită de lucru în raionul Cahul.

În cadrul vizitei dumnealui s-a întâlnit cu reprezentanți ai Consiliului raional și fermierii din raion. La eveniment a fost prezent reprezentantul ANSA, dl Mihai DOBROJAN și directorul interimar al Institutului Științifico-Practic de Biotehnologii în Zootehnie și Medicină Veterinară, Oleg MAȘNER.

 Principalele subiectele abordate au vizat revitalizarea sectorului zootehnic, sporirea volumului produselor zootehnice pentru a asigura necesitățile alimentare ale populației.

De asemenea, s-a discutat despre proiectul de Lege a zootehniei, care are scopul de a alinia sectorul zootehnic național la cadrul legislativ-normativ european și ulterior, de a iniția procesul de export al produselor precum și mecanismele de sprijin elaborate de ministerpentru acest domeniu.

În urma deplasărilor efectuate la Ferma de prăsilă de creștere a ovinelor de rasă Țigaie de tip Moldovenesc pentru producția de lapte și carne din localitatea Găvănoasa, raionulCahul și la Ferma de prăsilă de creștere a ovinelor de rasă Țigaie de tip Moldovenesc pentru producția de lapte și carne și ferma de creștere a bovinelor din localitatea Alexanderfeld, a fost evaluat procesul de bonitare a ovinelor și bovinelor, precum și condițiile de întreținere a acestora.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.