Home Noutăți Vizita de lucru a secretarului de stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, dl Iurie SCRIPNIC, în raionul Cahul

Vizita de lucru a secretarului de stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, dl Iurie SCRIPNIC, în raionul Cahul

0
0
448

       La data de 14 septembrie curent, secretarul de stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, domnul Iurie SCRIPNIC, a efectuat o  vizită de lucru în raionul Cahul, la invitația conducerii raionului.

       În cadrul vizitei de lucru au participat dl Nicolae DUNAS, Președintele raionului, reprezentanți ai Direcției economie și agricultură, administratori ai unor întreprinderi din raion.

       Principalul subiect abordat a fost situația actuală a Fabricii de Brânzeturi din Cahul, problemele cu care se confruntă întreprinderea, căile de soluționare a impedimentelor și perspectivele de repunere în funcțiune a întreprinderii.

       În timpul deplasării efectuate la „Fabrica de Brânzeturi Cahul” S.A a fost evaluată situația creată la întreprindere, starea utilajelor de producție, a depozitelor, frigiderelor etc. Totodată, au fost propuse câteva căi de soluționare a problemelor cu care se confruntă  întreprinderea, printre care  efectuarea unui studiu de fezabilitate la întreprindere; crearea unui parteneriat public-privat, inclusiv cu agenți economici din domeniul zootehnic; emisia suplimentară de acțiuni.

       Anterior, a fost elaborat și un proiect de decizie privind vânzarea pachetului majoritar de acțiuni ce aparține Consiliului Raional.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.