Home Noutăți Vizită de lucru a membrilor Guvernului în raionul Cahul

Vizită de lucru a membrilor Guvernului în raionul Cahul

0
3
2,226

La 23 noiembrie, Prim-ministrul Pavel Filip, însoțit de întregul Cabinet de miniștri, au efectuat o vizită de lucru în raionul Cahul. La Consiliul Raional Cahul, premierul a purtat discuții fructuoase cu conducerea raionului, reprezentanții administrației publice locale, serviciilor publice raionale, agenții economici, directorii instituțiilor de învățământ și ai instituțiilor medicale, cât și cetățeni ai raionului Cahul.

În acest context, premierul s-a referit la reformele implementate de Guvern: reforma fiscală, a serviciului vamal, a actelor permisive, reforma pensiilor, reducerea numărului instituțiilor cu funcții de control, pentru a soluționa problemele cu care se confruntă cetățenii. Totodată premierul a evidențiat determinarea Guvernului de a continua reformele în sistemul justiției.

În cadrul discuțiilor desfășurate, reprezentanții autorităților publice locale au adresat întrebări Executivului ce țin de problemele întâmpinate în regiune, printre care lipsa infrastructurii drumurilor, necesitatea renovării grădinițelor, insuficiența finanțării per elev în școli, toate problemele abordate fiind notate pentru identificarea soluțiilor optime.

Șeful Cabinetului de miniștri a vizitat apoi noua fabrică a companiei Dräxlmaier, deschisă la 15 octombrie curent, în subzona Cahul din cadrul Zonei Economice Libere Bălți, proiect ce prevede crearea a circa 1500 locuri de muncă. Aici, premierul s-a întâlnit cu angajații, în majoritate tineri, discutând despre condițiile de muncă. În prezent la fabrică activează în jur de 400 de persoane, care lucrează în două schimburi.

De asemenea, premierul Pavel Filip a avut o întrevedere și cu cele 26 de familii din raionul Cahul, care sunt beneficiarii Programului „Prima Casă”, unde au discutat despre condițiile de acordare a creditelor, beneficiarii mulțumind prentru lansarea acestui program.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.