Home Noutăți Vizită de lucru a dlui Vitalie Tarlev, viceministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, în raionul Cahul

Vizită de lucru a dlui Vitalie Tarlev, viceministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, în raionul Cahul

0
0
2,831

Pe data de  25 aprilie 2017,  în raionul Cahul s-a aflat în vizită de lucru Dl Vitalie Tarlev, viceministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor. La întrunire au luat parte Dl Ion Groza, Președintele Raionului Cahul, Dna Elena Bacalu, Deputat în Parlamentul RM, Dl Nicolae Bălcănuță, șeful Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat. La fel, au fost invitați primarii unităților administrativ-teritoriale de niv. I, șefii serviciilor desconcentrate din raionul Cahul.
Domnul viceministru a informat despre activitățile și prioritățile Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, precum și despre reformele ce urmează să aibă loc la nivelul autorităților publice centrale, și anume crearea Agenției de Servicii Publice, care va viza entitățile: Î.S. “Registru”, Serviciul Stare Civilă,  Camera Înregistrării de Stat, Î.S. “Cadastru” și Camera de Licențiere a RM. Astfel, cetățenii se vor adresa la un singur ghișeu pentru eliberarea de acte, fără să fie nevoie să se adreseze la fiecare instituție separat, lucru care va reduce substanțial timpul de așteptare și de deservire.
O altă prioritate a Ministerului este dezvoltarea industriei IT, care în Republica Moldova a luat amploare și ocupă un loc substanțial în dezvoltarea economică. Toate reformele ce urmează a fi implementate ne impun să fim mai eficienți, astfel ca cetățenii să primescă servicii de calitate.

 

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.