Home Noutăți Vizita de lucru a dlui Mălin-Matei Mușetescu, Guvernatorul Rezervației Biosferei Delta Dunării, la Cahul

Vizita de lucru a dlui Mălin-Matei Mușetescu, Guvernatorul Rezervației Biosferei Delta Dunării, la Cahul

0
0
2,103

La 13 septembrie 2017, dl Ion Groza, președintele raionului Cahul a avut o întrevedere cu dl Mălin-Matei Mușetescu, Guvernatorul Rezervației Biosferei Delta Dunării, în incinta Consiliului raional Cahul.

În cadrul întîlnirii s-au discutat aspecte ce țin de ocrotirea naturii și păstrarea tradițiilor, cît și posibilitățile de cooperare pentru a dezvolta și implementa proiecte commune între regiuni, în special ceea ce ține de Rezervația biosferei ”Prutul de Jos”.

Rezervația ”Prutul de Jos” este o arie protejată amplasată în cursul de jos al râului Prut. În componența ei intră lacul Beleu și o rețea de bălți care, în ansamblu, formează un ecosistem unic, cu o frumusețe rară a naturii. Sunt piscuri de unde se poate vedea lacul în toată mărimea și frumusețea sa, de unde se simte acel miros de corovatică și măslin, mai proaspăt decât orice parfum din lumea aceasta.

Este de apreciat și menționat faptul că razervația biosferei ”Prutul de Jos” va avea statut de protecție internațional sub egida UNESCO.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.