Home Noutăți Universitatea de Stat ”Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul celebrează 24 de ani de la fondare

Universitatea de Stat ”Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul celebrează 24 de ani de la fondare

0
0
250

     Universitatea de Stat ”Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul continuă să-și scrie istoria, azi, 7 iunie 2023 când aniversează 24 de ani de la fondare. Evenimentul a fost celebrat prin organizarea Conferinței Științifice Internaționale ”Perspectivele și problemele integrării în spațiul european al cercetării și educației” organizată în secțiuni și ateliere.

     În cadrul evenimentului au participat președintele raionului Cahul, dl Nicolae DUNAS, rectorul Universității de Stat ”B.P.Hasdeu” din Cahul, dl Sergiu CORNEA, dl Consul, Excelența sa Gabriel SOLOMON, Consulatul General al României la Cahul, viceprimarul municipiului Cahul, dna Tatiana ROMANIUC, Episcopul Basarabiei de Sud, preasfințitul Veniamin, reprezentantul Direcției Generale Învățământ Cahul, dna Natalia LUCHIANCIUC, managerul Muzeului Brăilei ”Carol I”, dl Costin CROITORU, oaspeți din România, Ucraina și din țară, doctori, profesori universitari.

     Suita activităților a fost inaugurată de către rectorul Universității de Stat ”B.P.Hasdeu”, dl Sergiu CORNEA, care a salutat prezența participanților exprimând felicitări și mulțumiri comunității academice cahulene, cât și partenerilor și susținătorilor instituției.

   Președintele raionului Cahul, dl Nicolae DUNAS, a felicitat conducerea Universității de Stat ”B.P.Hasdeu” din Cahul, menționând importanța pe care o are instituția în regiunea de Sud a țării și pentru raionul Cahul și asigurând, totodată, disponibilitatea și sprijinul Consiliului raional Cahul în dezvoltarea instituției. În semn de apreciere pentru efortul depus în dezvoltarea și evoluția semnificativă a Universității de Stat ”B.P.Hasdeu” din Cahul în cei 24 de ani de promovare a valorilor educației, cercetării și inovației, președintele raionului Cahul a înmânat conducerii Universității de Stat ”B.P.Hasdeu” din Cahul diplome de gratitudine.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.