Home Noutăți Economic Undă verde pentru construcția apeductului Cahul-Lebedenco-Pelinei-Găvănoasa-Alexandru Ioan Cuza din raionul Cahul. A fost semnat contractul de antrepriză

Undă verde pentru construcția apeductului Cahul-Lebedenco-Pelinei-Găvănoasa-Alexandru Ioan Cuza din raionul Cahul. A fost semnat contractul de antrepriză

0
2
2,406

La data de 24 septembrie 2018, Agenția de Dezvoltare Regională Sud, în persoana directorului Maria Culeșov, și Consiliul Raional Cahul, reprezentat de președintele raionului, Ion Groza, au semnat contractul în cadrul proiectului „Construcția apeductului magistral Cahul-Lebedenco-Pelinei-Găvănoasa-Alexandru Ioan Cuza, raionul Cahul, Etapa I, cu SRL „Polimer Gaz Conducte”.

Această activitate investițională este finanțată din fondurile Agenției de Dezvoltare Elvețiene (SDC) – 2,2 mln. Euro prin intermediul GIZ, în cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova (MSPL)”. În urma implementării etapei I a proiectului, urmează a fi construite cca 11 km de rețea de apeduct-magistrală și cca 25 km de rețele interioare de apeduct pentru localitățile Lebedenco, Hutulu și Ursoaia, din care vor beneficia de acces la sursa de apă potabilă de calitate cca 2665 locuitori.

Proiectul sus-menționat vine să contribuie la realizarea inițiativei de dezvoltare a sectorului aprovizionării cu apă și canalizare și continuarea implementării Strategiei de dezvoltare social-economică a raionului Cahul, componenta aprovizionare cu apă și canalizare.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.