Home Noutăți Târgul Apicol Cahul, ediția a III-a , desfășurat la Cahul cu prilejul Zilei Apicultorului

Târgul Apicol Cahul, ediția a III-a , desfășurat la Cahul cu prilejul Zilei Apicultorului

0
0
801

Devenit deja tradiție, la 19 august este sărbătorită Ziua Apicultorului. Zi importantă pentru apicultorii din raionul Cahul, dar și pentru iubitorii produselor provenite din truda micuțelor albine. Evenimentul organizat de către Consiliul Raional Cahul în parteneriat Primăria municipiului Cahul și Asociația apicultorilor din raionul Cahul, a adunat în Piața Horelor din municipiul Cahul circa 24 apicultori și 13 meșteri populari din raion care și-au expus producția în cadrul Târgului Apicol Cahul, ediția a III-a sub genericul „Regatul Albinelor”.

  În cadrul ceremoniei de deschidere a evenimentului, Președintele raionului Cahul dl Nicolae DUNAS, Secretarul de Stat al Ministerului agriculturii și industriei alimentare, dl Iurie Scripnic, președintele Asociației apicultorilor din raionul Cahul, dl Sergiu Pîslari, dna Tatiana Romaniuc, viceprimarul municipiului Cahul și șef adjunct al Direcției economie și agricultură, dl Vasile Raru  au venit cu mesaje de felicitare însoțite de alese și sincere expresii, de profundă mulțumire și recunoștință pentru munca depusă.

În contextul acestui eveniment, a fost organizat un concert deosebit, susținut de Ansamblu artistic de amatori „Crihăneanca” din s.Crihana Veche”, Ansamblu de fluieri „Dar strămoșesc” și Ansamblu de dansuri „Andrieș” din s.Andrușul de Jos” și Ansamblul de muzică și dans „Nufărul” din mun.Cahul.

În semn de înaltă apreciere pentru munca depusă, 10 apicultori din raionul Cahul au fost decernați cu trofee, iar meșterii populari și colectivele artistice participante la eveniment au fost decernați cu diplome de merit de către președintele raionului Cahul.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.