Home Noutăți Situația epidemiologică la hepatita virală A și tuberculoză în raionul Cahul și măsurile de profilaxie

Situația epidemiologică la hepatita virală A și tuberculoză în raionul Cahul și măsurile de profilaxie

0
1
1,861

La 10 aprilie 2018, în incinta Consiliului Raional Cahul, s-a desfășurat ședința convocată de Direcția Generală Învățământ Cahul (șef adjunct direcție dl Valeriu Baban) cu managerii instituțiilor preșcolare, preuniversitare și lucrătorii medicali, conducerea raionului fiind reprezentată de dl Ion Groza, președintele raionului, vicepreședinții Vladimir Calmîc și Sergiu Drangoi.

În cadrul întrunirii a fost discutată situația epidemiologică la hepatita virală A și tuberculoză la nivel de raion și măsurile de profilaxie a acestor boli. Astfel, s-a menționat importanța implicării conducătorilor instituțiilor de învățământ în asigurarea respectării Regulamentului sanitar în fiecare instituție instructiv- educativă  în controlul acestor infecții.

De asemenea, conducerea raionului, a Direcției Generale Învățământ Cahul, Centrului de sănătate publică au evidențiat necesitatea menținerii bunei comunicări, coordonări și colaborări a tuturor factorilor de decizie în profilaxia maladiilor infecțioase.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.