Home Noutăți Economic Situația curentă privind implementarea proiectului „Dezvoltarea durabilă a Parcului Industrial Cahul ca structură de sprijinire a afacerilor de importanță regională”

Situația curentă privind implementarea proiectului „Dezvoltarea durabilă a Parcului Industrial Cahul ca structură de sprijinire a afacerilor de importanță regională”

0
0
1,520

În baza deciziei nr.14/20 din 13.02.2020 cu privire la aprobarea Planului anual privind implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională 2016-2020 și a Planului de finanțare din sursele financiare ale Fondului Național pentru Dezvoltare Regională pentru anul 2020, pentru proiectul „Dezvoltarea durabilă a Parcului industrial Cahul ca structură de sprijinire a afacerilor de importanță regională”, din sursele Fondului Național de Dezvoltare Regională au fost alocați 13 693 252,21 Lei MD.

Prin urmare în primul trimestru al anului curent au fost relansate lucrările de construcție din cadrul proiectului. La șantierul de construcție a viitorului Parc Industrial Cahul, antreprenorul general a executat lucrări de amenajare, și anume au fost montați 1600 m borduri prefabricate din beton pentru trotuare și 900 m2 plăci de pavaj prefabricate din beton pentru trotuare. Totodată, la data de 28 aprilie au fost lansate lucrările de montare a rețelelor de telefonie și a rețelelor electrice, în conformitate cu proiectul tehnic de execuție.

Conform graficului de execuție, lucrările de construcție urmează a fi finalizate la finele anului curent.

Amintim, că proiectul ”Dezvoltarea durabilă a Parcului Industrial Cahul ca structură de sprijinire a afacerilor de importanță regională” este o inițiativă a Consiliului Raional Cahul, care își propune drept scop dezvoltarea infrastructurii de afaceri din regiune prin crearea unui mediu favorabil investițiilor. Acest proiect este implementat în parteneriat cu ADR Sud, cu finanțare din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR). Valoarea totală a proiectului constituie 20 861 690 lei, dintre care 861.690 lei reprezintă contribuția Consiliului Raional Cahul. Reiterăm că în anii 2018 și 2019 au fost valorificați alți 5,5 mln lei, inclusiv 565 350 lei contribuția CR Cahul.

Se estimează că înființarea Parcului Industrial Cahul va avea un impact direct asupra dezvoltării economice şi a creşterii nivelului de industrializare a sudului ţării. Noua infrastructură de afaceri va permite atragerea investiţiilor directe în regiune de aproape 103 milioane de lei şi crearea a cel puţin 440 de locuri noi de muncă spre sfârşitul celui de-al cincilea an de activitate a Parcului.

 

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.