Home Noutăți Simpozionul „Ipostaze ale turismului național, transfrontalier și internațional” desfășurat la Cahul

Simpozionul „Ipostaze ale turismului național, transfrontalier și internațional” desfășurat la Cahul

0
0
1,340

La 23 aprilie 2018, în incinta Universității de Stat „B.P.Hașdeu” din Cahul, s-a desfășurat simpozionul cu tema „Ipostaze ale turismului național, transfrontalier și internațional. Cahul, 2018”, organizat de către Asociația Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România în parteneriat cu Universitatea „B.P.Hașdeu”.

Activitatea face parte din cadrul programului Asociației de stabilire a unor legături profesionale și de suflet cu intelectuali și comunități românești din statele vecine României (Ucraina, Ungaria, Serbia, Bulgaria și Republica Moldova), dar și ca celebrare a Centenarului Marii Uniri.

În cadrul evenimentului au participat jurnaliști din presa scrisă, electronică și audiovizual, editori de carte, cadre universitare, reprezentanți ai industriei ospitalității, reprezentanți ai Consiliului raional și municipiului,  studenți.

În acest context, a fost relatat istoricul localității Cahul din cele mai vechi timpuri și până la începutul  secolului XX; Importanța personalităților istorice în orașul Cahul (studiu de caz: Ioan Vodă cel Viteaz și B.P.Hașdeu); Patrimoniul arheologic al Raionului Cahul; Implicațiile activităților de turism în viața comunităților locale; modul în care Cahul este văzut de călători străini; turismul gastronomic în Republica Moldova. De asemenea, a fost prezentată o succintă radiografie  a stării activității hoteliere din România; Dimensiunile turismului internațional la începutul sec. XXI, fiind evidențiată importanța contribuției Acordurilor bi/multlaterale dintre state la dezvolatarea turismului intenațional.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.