Home Noutăți Sesiune de consultare a proiectului de lege privind organizarea și funcționarea Camerelor Agricole, desfășurată la Cahul

Sesiune de consultare a proiectului de lege privind organizarea și funcționarea Camerelor Agricole, desfășurată la Cahul

0
0
170

     Astăzi, 11 iulie 2024, în incinta Consiliului Raional Cahul, a avut loc o sesiune de informare în cadrul misiunii de consultare a proiectului de lege privind organizarea și funcționarea Camerelor Agricole.

     La eveniment au participat dl Vladimir BOLEA, Viceprim-ministru, Ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, dl Sergiu GHERCIU, Secretarul general al ministerului, dl Vasile ȘARBAN, Secretarul de stat, dl Pavel GROZA, Președintele raionului Cahul, specialiști ai Direcției agricultură, relații funciare, cadastru și patrimoniu public, reprezentanți ai instituțiilor guvernamentale și ai asociațiilor cu profil agricol, experți naționali pe componenta nominalizată, precum și agricultori din raioanele Cahul și Cantemir.

    Scopul seminarului a fost de a discuta utilitatea și provocările în procesul de organizare și funcționare a Camerelor Agricole în Republica Moldova, precum și de a familiariza participanții cu cadrul legal specific acestui domeniu. Un accent deosebit a fost pus pe preluarea experienței statelor membre ale Uniunii Europene, unde aceste structuri și-au dovedit eficiența și utilitatea în diverse aspecte.

     Dialogul a avut la bază schimbul de opinii și consultări privind organizarea și funcționarea Camerelor Agricole, în contextul procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Acest proces implică preluarea unor practici sustenabile de guvernanță și organizare a sectorului agricol. Printre vorbitori s-au numărat și trei agricultori care au avut oportunitatea să viziteze Slovenia, Austria și Germania. Aceștia au studiat modelele de succes ale Camerelor Agricole din aceste țări și acum împărtășesc experiențele și observațiile lor.

    Evenimentul a subliniat importanța comunicării și colaborării dintre fermieri și sectorul public, pentru a dezvolta un model adaptat nevoilor locale, care să contribuie la dezvoltarea durabilă a agriculturii în Republica Moldova, cât și la dezvoltarea agriculturii și pentru creșterea competitivității fermierilor pe piața internațională.  

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.