Home Noutăți Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale a marcat sărbătoarea profesională „Ziua Salvatorului” la Cahul

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale a marcat sărbătoarea profesională „Ziua Salvatorului” la Cahul

0
2
2,110

Astăzi, 5 aprilie, la sediul Direcției Situații Excepționale Cahul, s-a desfășurat ceremonia festivă cu prilejul „Zilei Salvatorului, care tradițional este sărbătorită în această zi în Moldova.

În cadrul festivității au participat președintele raionului Cahul, Ion Groza, vicepreședintele raionului, Vladimir Calmîc, primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș, șeful Direcției Situații Excepționale Cahul, Ion Caraja,  șeful adjunct al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Alexandru Oprea, alți oficiali, care au felicitat colaboratorii serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale Cahul prezenți la eveniment, dorindu-le curaj și devotament.

„Cu prilejul acestei sărbători, intrată în conștiința neamului drept ziua care cinstește faptele glorioase ale eroilor care ne vin în ajutor în cele mai dificile clipe ale vieții, țin să mulțumesc Serviciului Situații Excepționale Cahul pentru eforturile depuse în  slujba asigurării siguranței cetățenilor. Țin să îi onorăm pe cei care sunt Eroii acestui serviciu, cei care, mai presus de orice, prin curaj, dedicare, bărbăție și sacrificu până la jertfă, în foc și arșiță, stihia apelor,  în ninsori și înzăpeziri, își pun viața în pericol pentru a o apăra pe cea a semenilor”, și-a exprimat profunda recunoștință față de salvatori și pompieri, dl Ion Groza, președintele raionului.

Participanții la ceremonie au ținut un minut de reculegere în memoria eroilor căzuți la datorie. Printre ei a fost soția eroului Cravcenco Luca și tatăl fraților Timofei Constantin și Valeriu – eroi care și-au pierdut viața în lupta cu focul, rudele primind suport financiar. De asemenea, pompierii și salvatorii au fost menționați cu distincții și diplome de onoare.

După ceremonia festivă, oficialii au vizitat șantierul de construcție a noii remize de pompieri destinată unităților de transport ale serviciului.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.