Home Noutăți Serghei Pușcuța, Viceprim-ministru, Ministru al Finanțelor, în vizită de lucru la Cahul

Serghei Pușcuța, Viceprim-ministru, Ministru al Finanțelor, în vizită de lucru la Cahul

0
0
1,655

Vineri, 13 decembrie 2019, domnul Serghei Pușcuța, Viceprim-ministru, Ministru al Finanțelor, însoțit de Tatiana Ivanicichina, Secretarul de stat al Ministerului Finanțelor, au efectuat o vizită de lucru la Cahul. La Consiliului Raional Cahul, Vicepremierul a avut o întrevedere cu conducerea raionului în persoana domnului Marcel Cenușa, președintele raionului însoțit de doamna Dorina Boghian, șef Oficiul Teritorial Cahul al Cancelariei de Stat, reprezentantul Guvernului în teritoriu și vicepreședinții Valentina Șevcenco, Vladimir Calmîc și Ruslan Nedov.

Mai apoi domnul Ministru al Finanțelor a purtat o discuție fructuoasă cu primarii unităților administrativ-teritoriale, conducătorii serviciilor desconcentrate din raionul Cahul și șefii subdiviziunilor subordonate Consiliului Raional Cahul.

În acest context, domnul Serghei Pușcuța a informat despre prioritățile stabilite de Guvern de a menține dialogul contructiv cu toate autoritățile locale, asumare care va pune la dispoziție săptămânal câte un minsitru pentru asigurarea dialogului și transparenței pentru dezvoltarea guvernării atât la nivel central, cât și local.

De asemenea, dl Vicepremier a discutat cu reprezentanții autorităților publice locale din raion mai multe subiecte cu privire la Legea 270 privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, dar și efectele asupra sustenabilității bugetar-fiscale a APL; salarizarea persoanelor angajate în sectorul public; proiectele de legi intenționate pentru beneficiul cetățenilor, dezvoltarea economică și socială.

În cadrul dialogului cu dl Ministru al Finanțelor, primarii prezenți la întrunire au expus problemele cu care se confruntă autoritățile publice locale în activitatea zilnică. În acest sens, dl Ministru, Serghei Pușcuța, a răspuns la întrebările abordate, și totodată a notat și a promis că problemele expuse vor fi analizate și vor fi identificate soluțiile optime pentru soluționarea acestora.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.