Home Noutăți Anunțuri Semnarea Memorandumului de înțelegere între Consiliul Raional Cahul și organizația neguvernamentală Cehă People in Need Moldova

Semnarea Memorandumului de înțelegere între Consiliul Raional Cahul și organizația neguvernamentală Cehă People in Need Moldova

0
0
1,522

Astăzi, 09 iunie 2020 în incinta Consiliului Raional Cahul a fost semnat Memorandumul de înțelegere  cu organizația neguvernamentală People in Need Moldova, privind implementarea Proiectului ”Planificarea comunitară a serviciilor sociale prin dialog public”. Proiectul este finanțat de către Agenția Cehă pentru Dezvoltare.

Beneficiari ai Proiectului Planificarea comunitară a serviciilor sociale prin dialog public au fost selectate autoritățile publice din raioanele Cahul, Glodeni și Strășeni.

Scopul general al proiectului este să contribuie la realizarea necesităților sociale de bază ale grupurilor vulnerabile, în concordanță cu necesitățile reale și reflectând resursele disponibile în comunități.

Proiectul are drept obiectiv de a oferi suport în elaborarea unui mecanism pentru planificarea comunitară transparentă a serviciilor sociale, în baza necesităților și resurselor existente.

Proiectul se va desfășura pe perioada anilor 2019-2021 și va realiza următoarele activități:

  1. Împărtășirea experienței autorităților publice din Republica Cehă privind planificarea comunitară a serviciilor sociale;
  2. Analizarea capacităților și resurselor pentru planificarea și prestarea serviciilor sociale;
  3. Elaborarea ghidului metodologic privind planificarea comunitară și diseminarea acestuia în rândul autorităților, prestatorilor de servicii sociale;
  4. Instruirea angajaților din administrația publică, responsabili de pregătirea planurilor comunitare;
  5. Informarea oamenilor din comunități și implicarea lor în planificarea serviciilor sociale;
  6. Elaborarea și aprobarea planurilor comunitare în cele trei raioane;
  7. Consolidarea capacităților organizațiilor neguvernamentale locale privind planificarea strategică, monitorizare și evaluare, elaborarea participativă a bugetului, advocacy.

Autoritățile publice locale, organizațiile neguvernamentale și reprezentanții grupurilor vulnerabile din raioanele Cahul, Glodeni și Strășeni vor acumula experiență în planificarea serviciilor sociale prin dialog public, urmând o metodologie bine structurată și accesibilă. Experiența acestor raioane va servi drept model pentru diseminarea și multiplicarea bunelor practici de planificare comunitară și în alte regiuni ale țării.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Anunțuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.