Home Noutăți Semnarea Înțelegerii de Cooperare între județul Tulcea din România și raionul Cahul

Semnarea Înțelegerii de Cooperare între județul Tulcea din România și raionul Cahul

0
24
1,914

O înțelegere de cooperare între județul Tulcea din România și raionul Cahul a fot semnată în această dimineață în incinta Consiliului Raional Cahul.

La semnarea înțelegerii de cooperare au luat parte președintele raionului Cahul, Ion Groza, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Elena Bacalu, Consulul General al României la Cahul, Anca Corfu, Secretarul de Stat în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Veaceslav Șaramet, directorul executiv al Euroregiunii ”Dunărea de Jos”, Natalia Budescu, vicepreședinții raionului și angajații Consiliului raional.

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a subliniat: ”Suntem foarte deschiși pentru acest parteneriat, care dorim să producă efecte de durată pentru raionul Cahul și pentru cetățeni. Astfel ne oferim disponibilitatea pentru identificarea măsurilor concrete, pentru atragerea de fonduri europene spre realizarea investițiilor în diverse domenii, începând cu sănătatea și învățământul”.

La rândul său, președintele raionului, Ion Groza a precizat: ”Considerăm evenimentul, unul istoric pentru ambele unități teritorial-administrative, care presupune o colaborare pe mai multe domenii, și prin creionarea și implementarea diverselor proiecte să contribuim la dezvoltarea dimensiunii sociale, economice, administrative, culturale și educație, cât și promovarea potențialului uman și turistic al raionului Cahul”.

Conform Înțelegerii de Cooperare, unităţile administrativ-teritoriale pot identifica proiecte de dezvoltare economică și socială, care să beneficieze de susținerea financiară a Uniunii Europene, și să realizeze obiective de necesitate imediată pentru raionul Cahul.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.