Home Noutăți Seminarul ”Patrimoniul arheologic național realități și perspective” desfășurat la Cahul

Seminarul ”Patrimoniul arheologic național realități și perspective” desfășurat la Cahul

0
0
2,125

La data de 11 decembrie 2017, în incinta Consiliului Raional Cahul s-a desfășurat seminarul metodico-științific ”Patrimoniul archeologic national: realități și perspective”, organizat de Agenția Națională Arheologică. Sesiunea cu privire specială asupra patrimoniului arheologic imobil din raionul Cahul a fost prezentată de către arheologul și cercetătorul științific  Sergiu Popovici și arheologul, cercetătorul științific și lectorul universitar Ion Ciobanu.

În acest context, a fost abordat patrimoniul bogat și variat al raionului Cahul, care cuprinde peste 300 de situri de diferite tipuri (tumuli, așezări, cimitire, fortificații  ș.a.), printre care faimosul Val al lui Traian de Jos, cât și alte elemente arheologice din satele Giurgiulesti, Crihana Veche, municipiul Cahul care impresionează și astăzi prin informația ce o transimt. În același sens au fost discutate și măsurile de protecție a patrimoniului archeologic din regiune. Totodată, a fost vernisată expoziția fotografică ”Patrimoniul archeologic din raionul Cahul: cercetare și valorificare” și transmise Muzeului Ținutului Cahul piesele de patrimoniu archeologic descoperite recent în Centrul istoric al municipiului Cahul.

La seminar au participat reprezentanți ai autorităților publice locale, responsabili de domeniul culturii  și protecției patrimoniului cultural din localitățile raionului, directori de case de cultură, muzee, școli, bibliotecari, profesori de istorie.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.