Home Noutăți Economic Seminar instructiv al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova pentru agricultorii din raionul Cahul

Seminar instructiv al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova pentru agricultorii din raionul Cahul

0
0
379

    Astăzi, 1 decembrie, în sala de ședințe a Consiliului raional Cahul, reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova au desfășurat un seminar instructiv privind procedura și condițiile de acordare a subvențiilor în avans pentru proiectele investiționale de îmbunătățiri funciare. Evenimentul a fost organizat în cadrul Planului de Acțiuni cu privire la Programul de instruire/mediatizare a deținătorilor de terenuri agricole, concentrându-se asupra măsurilor de îmbunătățiri funciare, protecției și sporirii fertilității solurilor pentru anul 2023.

    Seminarul a avut ca scop principal informarea și pregătirea deținătorilor de terenuri agricole în ceea ce privește procedurile și condițiile de acordare a subvențiilor în avans pentru proiectele investiționale de îmbunătățiri funciare în scopul asigurării managementului durabil al resurselor de sol pentru anii 2021-2025; oportunități de finanțare privind infrastructura de irigare; recomandări cu privire la efectuarea măsurilor agrotehnice, silvoameliorative, hidrotehnice de ameliorare a degradării terenurilor, cât și de a aduce la cunoștință despre prevederile legislației în domeniu. Această inițiativă face parte din eforturile continue de a promova dezvoltarea durabilă în sectorul agricol și de a sprijini modernizarea exploatațiilor agricole pentru a le face mai competitive pe piață.

    La eveniment au participat deținători de terenuri agricole, reprezentanți ai autorităților publice locale și regionale, precum și specialiști în agricultură și mediu.

    Participanții au avut posibilitatea de a înainta și alte întrebări ce țin de activitatea în domeniu, primind astfel asistența informațională din partea reprezentanților Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova. Prin intermediul acestui seminar, s-au creat punți de comunicare și colaborare între diferitele părți implicate, susținând schimbul de idei și bune practici în direcția promovării sustenabilității și eficienței în sectorul agricol.

   

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.