Home Noutăți Seminar informativ „Proiecte europene pentru cetățenii Republicii Moldova”

Seminar informativ „Proiecte europene pentru cetățenii Republicii Moldova”

0
0
1,513

La data de 11 iunie, Incubatorul de Afaceri din municipiul Cahul a fost gazda seminarului informativ cu subiectul „Proiecte europene  pentru cetățenii Republicii Moldova”, unde au participat reprezentanți ai Consiliului Raional, ai autorităților publice locale, primari și  publicul interesat.

Reprezentanţii Centrului Naţional de Mediu, în calitate de membru al Platformei Naţionale a Forumului Societăţii Civile a Parteneriatului Estic au familiarizat  pe cei prezenţi  despre avantajele implementării prevederilor Acordului de Asociere în domeniile economic, social, protecția mediului și justiţie.

Prezentatorii seminarului: Ina Coșeru, Centrul Național de Mediu împreună cu experții Vadim Gumene, Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” și Ion Manole, Promolex au comunicat faptul că este foarte important a se depune eforturi pentru a educa publicul din țară, astfel să înțeleagă procesul pe care trebuie să-l parcurgă Republica Moldova pentru a-și ridica standardele de calitate a vieții. Acest proces se regăsește în reformele care trebuie realizate în implementarea Acordului de Asociere a Republicii Moldova- Uniunea Europeană.

Participanții s-au arătat interesați de subiectele discutate în cadrul seminarului, fiind mulţumiţi de faptul că informația a fost transmisă într-un limbaj accesibil și explicit.

Scopul seminarului este de a comunica și familiariza publicul în regiunile Moldovei despre esența reformelor susținute de UE în Moldova și beneficiile acestora pentru cetățenii Republicii Moldova, dacă acestea vor fi duse până la capăt.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.