Home Noutăți Seminar de instruire pentru producătorii de struguri de masă din raionul Cahul

Seminar de instruire pentru producătorii de struguri de masă din raionul Cahul

0
0
721

     La data de 16 august 2023, comuna Burlacu, raionul Cahul, a fost gazda seminarului „Operațiuni pre-recoltare în plantațiile viticole, soiuri de masă”. Evenimentul a reunit reprezentanți cheie din domeniul agricol, inclusiv membri ai Secției Agricultură a Consiliului Raional Cahul, experți din cadrul United States Agency for International Development (USAID) și Asociația Producătorilor de Struguri de Masă (APSM), împreună cu aproximativ 20 de producători de struguri de masă. Parteneriatul dintre acești actori a creat un mediu propice pentru schimbul de idei, experiențe și expertiză în domeniul viticol.

     De asemenea, dl Nicolae DUNAS, președintele raionului Cahul, prezent la eveniment, a adresat un cuvânt de bun venit participanților și i-a încurajat să folosească oportunitățile oferite de stat prin intermediul Ministerului Finanțelor, Agenției pentru Investiții și Promovarea Exportului (AIPA) și asistenței oferite prin Cooperarea pentru Dezvoltare Oficială (ODA), în scopul susținerii dezvoltării afacerilor locale și a stimulării creșterii economice, inclusiv prin generarea de noi locuri de muncă.

     Seminarul a avut o importanță deosebită în cadrul comunității agricole locale, concentrându-se pe subiecte vitale pentru pregătirea optimă a plantațiilor viticole în vederea recoltei. Printre subiectele abordate s-au numărat strategii și tehnici avansate pentru pregătirea plantațiilor, inclusiv practici moderne pentru maximizarea randamentului și calității strugurilor de masă, precum și pregătirea depozitelor frigorifice pentru recoltă și depozitarea eficientă a strugurilor, asigurând astfel menținerea prospețimii și calității acestora până la etapa de prelucrare și comercializare.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.