Home Noutăți Selecţionata Raionului Cahul a câştigat prima ediţie a Cupei Înfrăţirii la fotbal

Selecţionata Raionului Cahul a câştigat prima ediţie a Cupei Înfrăţirii la fotbal

0
0
1,367

Sâmbătă, 14 septembrie 2019, selecționata raionului Cahul a participat alături de alte echipe din România și Ucraina în cadrul primului turneu de fotbal trilateral între echipele reprezentative din țările vecine (România, Republica Moldova și Ucraina) – „Cupa Înfrățirii” 2019, care s-a desfășurat pe stadionul Delta din municipiul Tulcea.

Proiectul „Cupa Înfrățirii” ediția 2019 este finanțat parțial de Consiliul Local Tulcea și-a propus și a reușit lansarea acestei competiții sportive între echipele din Tulcea, Cahul și Izmail, pentru stabilirea relațiilor de bună vecinătate și înfrățire prin intermediul sportului, și anume fotbalul.

La această primă ediţie a competiţiei fotbalistice dintre Municipiul Tulcea din România, Raionul Cahul din Republica Moldova şi Oraşul Izmail din Ucraina, rezultatul meciurilor a stabilit o primă câştigătoare şi anume echipa reprezentativă a Raionului Cahul din Republica Moldova, însoţită la Tulcea de vicepreşedinţii Consiliului Raional Cahul, domnii Vladimir Calmîc şi Vlad Căşuneanu. Rezultatele obţinute de echipa reprezentativă din Cahul au fost 1-0 contra echipei Municipiului Tulcea (gol Alexandru Arabadji) şi 1-0 contra echipei Oraşului Izmail (gol Vasile Mâţă, desemnat şi jucătorul turneului). În meciul pentru desemnarea locurilor 2 şi 3, rezultatul meciului a fost Tulcea – Izmail 5-1 (cel mai tehnic jucător Viktor Hotka de la Izmail şi golgeterul turneului Daniel Parmac de la Tulcea, 3 goluri).

Festivitatea de premiere a fost oficiată, la finalul competiţiei sportive de preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal şi totodată vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, domnul Petre Badea pentru echipa din Izmail (locul 3), de prefectul Judeţului Tulcea, domnul Lucian Furdui pentru echipa din Tulcea (locul 2) şi respectiv de primarul Municipiului Tulcea, domnul Constantin Hogea, şi viceprimarul Municipiului Tulcea, domnul Petre Marinescu, pentru echipa câştigătoare a Cupei Înfrăţirii, echipa Raionului Cahul.

„Felicit echipa reprezentativă a Raionului Cahul pentru câştigarea acestei prime ediţii a Cupei Înfrăţirii dar dincolo de rezultate important e că şi prin fotbal, iată, se formează o punte de legătură între cele trei entităţi administrative din România, Ucraina şi Republica Moldova. Pentru municipiul Tulcea, discutam acest aspect şi cu domnul primar, poate fi şi o propunere de înfrăţire între cele două oraşe, Tulcea şi Cahul, mai cu seamă că Judeţul Tulcea şi Raionul Cahul sunt înfrăţite.”, a declarat preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal şi totodată vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, domnul Petre Badea.

În calitate de oficiali ai Raionului Cahul şi proaspeţi deţinători ai Cupei Înfrăţirii, vicepreşedinţii Vladimir Calmîc şi Vlad Căşuneanu au lansat invitaţia la o nouă ediţie a Cupei Înfrăţirii la Cahul pentru luna viitoare, cel mai probabil în zilele de 12 şi 13 octombrie 2019.

Despre Asociaţia Judeţeană de Fotbal Tulcea

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Tulcea este persoană juridică de drept privat, fără scop lucrativ, autonomă, neguvernamentală şi neutră din punct de vedere politic, religios şi etnic. Asociaţia Judeţeană de Fotbal Tulcea este membru afiliat FRF, fiind o structură sportivă de interes local,persoană juridică de drept privat, având drept scop organizarea, coordonarea si controlul activităţii fotbalistice in judeţul Tulcea, cu excepţia competiţiilor organizate de FRF şi/sau LPF, singura autorizată în acest scop în teritoriul său de competenţă, conform Legii Educaţiei Fizice şi Sportului nr. 69/2000 şi Statului FRF.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.