Home Noutăți Ședință ordinară a Consiliului Raional Cahul din 26 mai 2022

Ședință ordinară a Consiliului Raional Cahul din 26 mai 2022

0
0
634

La data de 26 mai 2022, consilierii raionali s-au convocat în ședință ordinară. Prezenți la ședință au fost 34 consilieri raionali, care au examinat 39 proiecte de decizii.

Cu votul majorității consilierilor aleși dna Elena DAUD a fost aleasă în funcția de vicepreședinte al raionului Cahul.

În cadrul ședinței au fost examinate mai multe chestiuni de importanță strategică pentru raionul Cahul, și anume a fost aprobată Strategia de dezvoltare a turismului în raionul Cahul pentru perioada 2022-2026; Memorandumurile de Cooperare privind constituirea clusterului  ”Producerea strugurilor de masă”, a clusterului ”Vinificație”, clusterului zootehnici ”Bacii sudului” și clusterul turistic ”Via Cahul”. Acest fapt va permite atragerea de investiții străine în domeniile menționate și dezvoltarea acestora.

De asemenea, în cadrul ședinței au fost aprobate mai multe chestiuni din domeniul social, și anume: acorduri de parteneriat cu Asociația Obștească ”ActiveWomen”, cu Fundația ”CRED” și acord de colaborare cu A.O. Centrul de Intervenție Precoce ”Voinicel”.

În fiecare an, Consiliul raional Cahul organizează odihna de vară a copiilor și adolescenților în sezonul estival 2022. O decizie în acest sens a fost adoptată la ședința din 26 mai. Cuantumul plății pentru biletele de odihnă  este de 85% din contul bugetului raional și 15% este din contul părinților.

În cadrul ședinței au fost examinate mai multe chestiuni organizatorice.

Pentru informații detaliate privind chestiunile aprobate, puteți accesa pagina oficială a Consiliului raional Cahul www.cahul.md, la rubrica Transparență decizională/Decizii aprobate.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.