Home Noutăți Ședință ordinară a Consiliului Raional Cahul din 07 iulie 2022

Ședință ordinară a Consiliului Raional Cahul din 07 iulie 2022

0
0
610

La data de 7 iulie 2022, consilierii raionali s-au convocat în ședință ordinară. La ședință au fost prezenți 32 consilieri, care au examinat 20 proiecte de decizii.

 La ședința au fost examinate mai multe chestiuni dintre care modificarea bugetului raional Cahul pe anul 2022 și anume au fost alocați 100,0 mii lei  pentru  reparația blocurilor sanitare în cadrul Proiectului „Blocuri sanitare accesibile pentru copii din 2 clase primare”, la Școala  primară „A.Mateevici” din mun.Cahul; 50,0 mii lei pentru reparația unei încăperi în cadrul Proiectului ”Clasa viitorului”, la Școala primară „A.Donici” din mun.Cahul; 89,8 mii lei pentru reparația unui pavilion în cadrul Proiectului „Foișor- colțișor de rai” la Serviciul social Centrul de zi pentru copii cu dezabilități din cadrul Direcției generale asistență socială și protecție a familiei.

De asemenea, a fost aprobată decizia de transmitere în gestiune a 6 (șase) autospeciale pentru colectarea și transportarea deșeurilor, pe un termen de 3 luni, din care una Primăriei s.Colibași și altele  5 (cinci)  primăriei Zîrnești.  Autospecialele  fac parte din proiectul Sistemul de management integrat al deșeurilor etapa I, care urmează să fie implemetat în  9  localități din raionul Cahul, și anume: Roșu, Andrușul de Sus, Andrușul de Jos, Cucoara, Zîrnești, Baurci-Moldoveni, Larga Nouă, Badicul Moldovenesc și Doina.  În acest scop, consilierii raionali au aprobat decizia de inițiere a procedurii de consultație publică a proiectului de decizie ” Cu privire la constituirea societății comerciale Societate cu Răspundere Limitată  ”SERVCOM SUD”, aprobarea Contractului de constituire și  a Statutului”.

La această ședință au fost examinate și alte chestiuni, cum ar fi: încorporarea în serviciul militar în termen, serviciul militar cu termen redus și serviciul civil a recruților din raionul Cahul în perioada august 2022-ianuarie 2023, aprobarea Acordului de colaborare cu AO „Parteneriate pentru fiecare copil”, aprobarea deciziei Comisiei pentru privatizarea fondului de locuințe, etc.

Pentru informații detaliate privind chestiunile aprobate, puteți accesa pagina oficială a Consiliului raional Cahul www.cahul.md, la rubrica Transparență decizională/Decizii aprobate.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.