Home Noutăți Ședință ordinară a Consiliului Raional Cahul din 01 aprilie 2021

Ședință ordinară a Consiliului Raional Cahul din 01 aprilie 2021

0
0
1,057

         La data de 01 aprilie 2021 consilierii raionali s-au convocat în ședință ordinară. Prezenți la ședință au fost 33 consilieri raionali, care au examinat 15 proiecte de decizii.
         În cadrul ședinței au fost examinate mai multe chestiuni importante din care raportul privind activitatea Aparatului președintelui raionului și a subdiviziunilor subordonate Consiliului Raional Cahul în anul 2020. În cadrul raportului au fost elucidate cele mai importante reușite înregistrate în perioada anului precedent, precum și problemele cu care s-a confruntat instituția în perioada de raport.
         O chestiune, la fel de importantă, care a fost examinată a fost raportul privind executarea bugetului raional Cahul pe anul 2020, care a fost un an provocator, fiind marcat de acţiuni și realizări menite să perfecţioneze activitatea în domeniul finanţelor publice locale, în contextul situației epidemiologice, care a perturbat ritmul obișnuit al procedurilor şi proceselor bugetare. Cu toate acestea veniturile bugetului raional Cahul au fost executate în volum de 330469,83 mii lei sau la nivel de 98,0%, cu circa 31740,27 mii lei mai mult faţă de anul 2019.
         La fel, în aceeași ședință a fost examinată chestiunea cu privire la modificarea bugetului raional Cahul pentru anul 2021, care a inclus repartizarea mijloacelor bugetare din contul soldului disponibil al consiliului raional, înregistrat la data de 31.12.2020; asigurarea finanțării unor subdiviziuni ale consiliului raional; repartizarea mijloacelor financiare din componenta raională suplimentar bugetelor instituțiilor din subordinea consiliului raional și autorităților publice locale de nivelul I.
         Din fondul de rezervă al instituției au fost alocate 909,7 mii lei, din care 358,8 mii lei sunt destinate pentru cheltuielile legate de combaterea pandemiei SARS-CoV-2 (COVID-19) și 510,9 mii lei pentru lucrări de desecare și curățarea canalelor din localitățile Roșu,Tartaul de Salcie și Lopățica.
         
         În cadrul ședinței din 1 aprilie a fost aprobată decizia cu privire la imposibilitatea temporară de continuare a activității întreprinderii S.A.”Fabrica de brînzeturi Cahul”. Suspendarea activității întreprinderii a fost impusă de motive economice obiective.

O informație mai minuțioasă privind deciziile adoptate o puteți obține accesând pagina web oficială a Consiliului Raional www.cahul.md.

        

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.