Home Noutăți Ședința ordinară a Consiliului Raional Cahul

Ședința ordinară a Consiliului Raional Cahul

0
0
435

     La 30 septembrie 2022, Consiliul Raional Cahul s-a convocat în şedinţă ordinară,  în cadrul căreia au fost  examinate  mai multe chestiuni importante pentru locuitorii raionului. Proiectele de decizii au vizat segmentul financiar, educațional, al asistenței sociale, gestionării patrimoniului public, resurse umane etc.

     Ședința a fost prezidată de către consilierul Gheorghe Tabuncic, fiind prezenți 33 consilieri raionali din cei 35 aleși.

     Conform ordinii de zi aprobate, au fost propuse spre examinare 18 chestiuni.

     Astfel, a fost  audiat raportul privind executarea bugetului raional Cahul în semestrul  I al anului 2022; s-a decis corelarea bugetului raional Cahul cu Legea bugetului de stat pentru anul curent. De asemenea, au fost operate modificări la alocațiile financiare pentru întreținerea periodică și reparații capitale a drumurilor de interes raional pe anul 2022.

     Consilierii au aprobat numirea doamnei Oxana Radu, învingătoare a concursului de ocupare a funcției publice vacante, în funcția de șef al Direcției generale asistență socială și protecție a familiei.

     Ședința a decurs într-o atmosferă constructivă, astfel încât proiectele de decizii supuse dezbaterii au fost aprobate cu votul unanim sau al majorității consilierilor prezenți.

     În conformitate cu prevederile Legii nr. 436/2006 privind administrația publică locală, deciziile consiliului urmează a fi semnate și contrasemnate în cel mult 5 zile de la data desfășurării ședinței.

     Deciziile adoptate în cadrul ședinței vor fi aduse la cunoștința cetățenilor prin publicarea pe pagină oficială a Consiliului Raional Cahul www.cahul.md și în Registrul de stat al actelor locale.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.