Home Noutăți Ședința ordinară a Consiliului Raional Cahul

Ședința ordinară a Consiliului Raional Cahul

0
0
1,238

La data de 20 decembrie 2019, s-a desfășurat ședința ordinară a Consiliului Raional Cahul. La ședință au participat consilierii raionali, șefi ai subdiviziunilor din subordinea Consiliului Raional, ai serviciilor desconcentrate și primarii localităților. Din cei 35 consilieri aleși, au fost prezenți 27, iar ședința a fost prezidată de domnul consilier Valeriu Valachi.

Apariția surprinzătoare la debutul ședinței a cetei de colindători din satul Cîșlița- Prut și a cetei de colindători din satul Colibași a creat o atmosferă inedită de sărbătoare. Astfel, cetele de colindători și urători, cu capra, clopoței, bice și fluiere au venit cu îndemnuri speciale către consilieri și cei prezenți în sală, urându-le sănătate și mulți ani.

La rândul său, președintele raionului, domnul Marcel Cenușa, a oferit colindătorilor colaci și dulciuri, cum se cuvine unei gazde să mulțumească, moment după care a continuat desfășurarea ședinței convocate.

Ordinea de zi a ședinței a cuprins 13 chestiuni. Astfel, în cadrul ședinței ordinare a fost aprobat în prima lectură bugetul raional Cahul pe anul 2020, modificată componența nominală a comisiilor consultative de specialitate ale Consiliului Raional Cahul, redistribuirea alocațiilor bugetare aprobate în bugetul raional Cahul pentru anul 2019, transmiterea unor bunuri. De asemenea, s-au examinat și aprobat subiectele cu privire la alocarea mijloacelor financiare din fondul de rezervă al Consiliului Raional Cahul, instituirea serviciului social „Pachet alimentar unic” persoanelor/familiilor social vulnerabile, crearea grupului de lucru pentru achiziții de  mărfuri, servicii și lucrări, precum și alte chestiuni.  

Toate proiectele de decizii examinate au fost aprobate în plenul Consiliului.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.