Home Noutăți Ședința ordinară a Consiliului Raional Cahul

Ședința ordinară a Consiliului Raional Cahul

0
4
1,762

La data de 28 martie curent, s-a desfășurat cea de-a doua ședință a Consiliului raional din anul 2019, prezidată de dna Eugenia Sarsaman. Conform ordinei de zi au fost aprobate 16 proiecte de decizii discutate inițial și în cadrul ședințelor comisiilor de specialitate.

Domnul Președinte al raionului Cahul, Ion Groza, și-a prezentat raportul de activitate pentru perioada anului 2018, în cadrul căruia au fost incluși și anumiți indicatori pe întreaga perioadă a mandatului. O importanță deosebită a fost acordată obiectivelor principale: asigurarea funcționării eficiente și la standard de calitate atât a autorității publice, cât și a instituțiilor și serviciilor publice de interes raional în beneficiul comunităților locale; realizarea unui exercițiu financiar în condiții de legalitate, necesitate, oportunitate și economicitate și realizarea unei administrări a domeniului public al raionului în condiții de maximă eficiență și transparență.

În cadrul aceleiași ședințe a fost actualizat Planul de acțiuni întru implementarea Programului de dezvoltare socio-economică a raionului Cahul pe anii 2017-2020; a fost aprobat raportul privind executarea bugetului raional pe anul 2018; au fost repartizate instituțiilor de învățământ mijloace financiare din componenta raională, în sumă totală de 346,0 mii lei; s-a aprobat înființarea, organizarea și gestionarea în comun cu autoritățile publice locale de nivel I din raionul Cahul a serviciului de management al deșeurilor, în baza principiilor de cooperare intercomunitară.

De asemenea, s-a luat act de demisia domnului Ion Groza din funcția de președinte al raionului Cahul, începând cu data de 9 aprilie 2019, în legătură cu validarea mandatului de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, fiind împuternicit vicepreședintele raionului, Sergiu Drangoi, să exercite atribuțiile președintelui raionului Cahul, până la alegerea unui nou președinte al raionului.

Domnul Președinte al raionul Cahul, Ion Groza, a mulțumit tuturor angajaților Consiliului Raional, vicepreședinților raionului, șefilor de Direcții, consilierilor, membrilor Comisiilor de specialitate, primarilor pentru munca conștiincioasă, colaborare și bunul mers al activităților desfășurate de Consiliul Raional. Respectiv, cei prezenți la ședință au mulțumit domnului Ion Groza pentru înțelegere, dedicație și disponibilitatea manifestate pe parcursul activității în calitate de președinte al raionului.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.