Home Noutăți Ședința ordinară a Consiliului Raional Cahul

Ședința ordinară a Consiliului Raional Cahul

0
0
2,514

Astăzi, 11 octombrie 2018, Consiliul Raional Cahul s-a întrunit în ședință ordinară, în cadrul căreia, în afară de consilierii raionali, au participat șefii direcțiilor din subordinea Consiliului Raional, ai serviciilor desconcentrate și primarii localităților. Din cei 35 consilieri aleși, au fost prezenți 30, iar ședința a fost prezidată de domnul consilier Andrian Galaju.

Prin Hotărârea Comisiei Electorale Centrale  din 11 septembrie, anul curent, în baza cererilor de demisie au fost ridicate mandatele de consilier raional ale dlui Veaceslav Bălănel și dnei Svetlana Ivanova, precum și s-a declarat vacant un mandat de consilier în urma decesului dlui Constantin Stefoglo. Astfel, au fost atribuite 3 mandate consilierilor supleanți – Pavel Anton  ales pe lista PCRM, Gheorghe Romali și Oxana Pasat de pe lista PPPN.

Conform ordinei de zi au fost examinate și aprobate 28 proiecte de decizii, printre care executarea bugetului pe primul semestru al anului 2018; mersul valorificării investițiilor capitale alocate în anul curent;  Planul de acțiuni în domeniul aprovizionării cu apă și servicii de canalizare a raionului Cahul pentru perioada 2018-2023; instituirea Serviciului social de suport monetar adresat familiilor/persoanelor defavorizate și Serviciului de sprijin familial pentru familii cu copii. Aceste servicii sunt destinate pentru ajutorarea persoanelor defavorizate  în vederea reparației locuințelor, acordarea ajutoarelor sociale pentru perioada rece a anului și respectiv asigurarea bunăstării copilului prin dezvoltarea și consolidarea capacităților familiei în creșterea și educația acestuia.

De asemenea, în semn de recunoştinţă şi apreciere a meritelor, s-a conferit titlul de „Cetăţean de Onoare al raionului Cahul” domnului Dmitrii PARMACLI, doctor habilitat, profesor universitar, laureat al Premiului Național în domeniul științei pe anul 2017, care prin activitatea sa a avut şi continuă să aibă o contribuţie importantă la dezvoltarea şi creşterea prestigiului raionului Cahul la nivel național și internațional prin dezvoltarea științei și cercetării.

Toate proiectele de decizii au fost aprobate de plenul Consiliului.

Distribuie articolul pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.